Σούπερ μάρκετ: Η απάντηση του ΕΛΟΜΑΣ στην αποχώρηση της «Κρητικός»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η επόμενη κίνηση των Σούπερ Μάρκετ «Κρητικός» στην αγορά αλλά και η απάντηση του ΕΛΟΜΑΣ μετά την αποχώρηση των σούπερ μάρκετ της αλυσίδας από την Κρήτη.«Mετά από μια δεκαετή σύμπλευση με τον ΕΛΟΜΑΣ συνεχίζουμε αυτόνομα την πορεία μας προς την ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να αγγίξουμε το 2021 τα 400 εκατ. ευρώ τζίρο και να αναπτυχθούμε. Αυτή η ανάπτυξη περιλαμβάνει ανάπτυξη των προϊόντων, Private Label, νέα καταστήματα, ενίσχυση του eshop, ενίσχυση των προϊόντων Ελλήνων Παραγωγών Θησαυροί της Ελλάδας», δηλώνει η διοίκηση της Κρητικός.

«Η εταιρεία, υλοποιώντας το επενδυτικό της πλάνο, προέβη στην απόκτηση 49% της θυγατρικής Παντοπωλεία Κρήτης, που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Πλέον εξυπηρετούμε πάνω από 140 καταστήματα στην Κρήτη και κατέχουμε το 100% της εταιρείας» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η απάντηση του ΕΛΟΜΑΣ

Δεν προκαλεί έκπληξη στον ΕΛΟΜΑΣ η αποχώρηση των δυο μελών του, της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και της Bazaar, όπως αναφέρει στο FnB Daily o εμπορικός διευθυντής του ομίλου, Κώστας Παπαϊωάννου.

Kαι τα δύο μέλη είχαν εκφράσει τη διάθεσή τους να αποχωρήσουν στο παρελθόν. Εμείς δεν μπορούμε να εμποδίσουμε το κάθε μέλος για τις αποφάσεις που θα πάρει, σχετικά με την δική του επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε μπορούμε να επιβάλλουμε αποφάσεις στα μέλη μας».

Ερωτηθείς για τα επόμενα σχέδια του Ελληνικού Ομίλου Αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ μετά την αποχώρηση των δύο ισχυρών μεσαίων αλυσίδων, ο κ. Παπαϊωάννου υπογραμμίζει «ότι ο ΕΛΟΜΑΣ θα γίνει πιο ποιοτικός, οργανωμένος και ευέλικτος. Θα μπορέσει να κάνει τα επόμενα χρόνια όσα δεν μπόρεσε, καθώς το μέγεθος αυτών των δυο μελών ήταν τέτοιο, που δεν θα μπορούσαμε να προβούμε στις αλλαγές που έχουμε κατά νου».

Πηγή: autodioikisi.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας