Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας: «Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στο Δ. Λαρισαίων…»

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στο δήμο Λαρισαίων. Αυτή τη φορά είχαμε συνάδελφο που παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Η εντατικοποίηση για να βγει η δουλειά, σε συνδυασμό με τα ελλιπή μέτρα και μέσα ατομικής προστασίας, δημιουργούν καθημερινά μια εκρηκτική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση για τους εργαζόμενους.
Τα προβλήματα αυτά οξύνθηκαν τον καιρό της πανδημίας με την εξαντλητική πίεση προς τους εργαζόμενους από την πλευρά της Διεύθυνσης Καθαριότητας.
Είναι σοβαρές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αν και έχουμε αναδείξει πάμπολλες φορές τις εγκληματικές παραλείψεις στην τήρηση των αναγκαίων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας σ’ όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, τη μη συντήρηση των οχημάτων και των μηχανισμών τους, την μη χορήγηση όλων των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας.
Ευχόμαστε στο συνάδελφο περαστικά και καλή ανάρρωση.
 Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή Λάρισας τώρα – πριν να είναι αργά – να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπονται από τη ΣΣΕ, προσαρμοσμένα και αυξημένα λόγου covid – 19 και να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.
 Να δοθούν άμεσα χωρίς καθυστερήσεις τα ΜΑΠ και τα γάλατα των προηγούμενων χρόνων.
 Να γίνει εξορθολογισμός των προγραμμάτων αποκομιδής, ειδικά στο κέντρο.
 Άμεσα να γίνουν όλες οι προληπτικές ετήσιες ιατρικές και βιοχημικές εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους.
 Άμεσα να γίνουν τα εμβόλια της ηπατίτιδας Α & Β, αντιτετανικού και το αντιγριπικό ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους.
 Δωρεάν τέστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας