Ε. Λιακούλη: «Το φιάσκο με τη μεταφορά ασθενή από το ΕΚΑΒ Μαγνησίας , είναι φιάσκο της Κυβέρνησης !»

Με νέα ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας, για ζητήματα δημόσιας υγείας του ν. Μαγνησίας  επανέρχεται μέσα σε λίγες ημέρες η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μετά το ερώτημά της για το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, αυτή τη φορά, σε σχέση με το πρόσφατο «φιάσκο» της επιχείρησης διακομιδής ασθενούς με covid-19, από το Βόλο στην …Κόρινθο, λόγω κορεσμού των ΜΕΘ Θεσσαλίας – Στερεάς.

Όπως επισημαίνει στο κείμενο της ερώτησής της η Λαρισαία βουλευτής:

«‘’Πριν αλέκτορα φωνήσαι’’ από πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσα, σχετικά με την υποστελέχωση του Γ.Ν. Βόλου και την αδυναμία διαχειρίσεως όλων των περιστατικών υγείας, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στο ν. Μαγνησίας, έρχεται ως επιστέγασμα νέα «περιπέτεια» ασθενούς, ο οποίος χρειάστηκε τρία (3) ασθενοφόρα προκειμένου να καταλήξει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου …Κορίνθου (!).

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα έχουν φτάσει στο όριό τους, επειδή οι περισσότερες έχουν καταληφθεί από ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλεύονταν ως περιστατικό στο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας χρειάστηκε αφενός να διασωληνωθεί και αφετέρου να νοσηλευτεί σε μονάδα ΜΕΘ. Έτσι ξεκίνησε η ιδιότυπη ‘’Οδύσσεια’’ του ασθενούς, των δύο συνοδών ιατρών, αλλά και του πληρώματος του ΕΚΑΒ, προκειμένου να φτάσει ο ασθενής στην πρώτη διαθέσιμη ΜΕΘ, η οποία βρισκόταν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, που απέχει …394 χλμ. (!).

Για την διαδικασία αυτή απαιτήθηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, τρία (3) ασθενοφόρα, αφού αυτό που ξεκίνησε από το Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου (!), αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα και παρέλαβε τον ασθενή χάλασε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω (!) και τελικά το τρίτο ασθενοφόρο, με τον ασθενή και το ιατρικό προσωπικό, κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του τα ξημερώματα(!).

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι παρά την ‘’περιπέτεια’’, η  υγεία του εν λόγω ασθενούς, ευτυχώς, είναι καλή, ωστόσο, οι δυο συνοδοί ιατροί, προκειμένου να επιστρέψουν βίωσαν έναν ακόμα ‘’Γολγοθά’’, αφού απαιτήθηκε να γίνουν ‘’άνωθεν’’ παρεμβάσεις στα υπεραστικά ΚΤΕΛ (!), ώστε να εξασφαλιστούν δυο θέσεις για να επιστρέψουν στο Γ.Ν. Βόλου…».

Όπως τονίζεται στην ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής, με βάση χθεσινές πληροφορίες, από τα 11 ασθενοφόρα που διαθέτει η Μαγνησία, 3 παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο και για μεγάλες ελλείψεις του τοπικού ΕΚΑΒ σε προσωπικό.

 «Δεδομένου ότι τα ‘’παλαμάκια από τα μπαλκόνια’’ προφανώς και δεν επαρκούν και η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό όλα τα εργαλεία, με τα οποία θα μπορέσουν να δώσουν τον αγώνα τους, σε μια τόσο κρίσιμη για τη δημόσια υγεία συγκυρία, ερωτώ τον κ. Υπουργό αν είναι ενήμερος για το πρωτοφανές περιστατικό, που αγγίζει τα όρια του φιάσκου, και αν ναι, πως σκοπεύει να ενισχύσει άμεσα το ΕΚΑΒ του ν. Μαγνησίας, τόσο σε υλικοτεχνικό επίπεδο, όσο και σε σχέση με το αποδεκατισμένο προσωπικό του;», καταλήγει η ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής

Δείτε επίσης

Βρείτε μας