«Όλα καλά-όλα ανθηρά»! Τι απαντά ο υπουργός Μετανάστευσης στον Βελόπουλο για τη μεταφορά των ανηλίκων μεταναστών στο Κόκκινο Νερό

«Η ξενοδοχειακή μονάδα που έχει ανευρεθεί στην περιοχή του Κόκκινου Νερού είναι καταλληλότερη για τη διαβίωση των ασυνόδευτων παιδιών και δύναται να συμβάλλει στην παροχή πιο ποιοτικών υπηρεσιών – Τα ασυνόδευτα παιδιά έχουν ήδη αναπτύξει δεσμούς με την τοπική κοινωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νότης Μηταράκης στην απάντηση του προς τον Κυριάκο Βελόπουλο ενώ προσθέτει ότι ο συντονιστής της δομής στο Κόκκινο Νερό έχει ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να συμβάλει στην ομαλή μετάβαση των παιδιών στο νέο τόπο…

Από το γραφείο τύπου της Ελληνικής Λύσης λάβαμε την ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο με Αριθμό Πρωτοκόλλου 1472/04-11-2020 σχετικά με το θέμα «Σχέδια μεταφοράς λαθρομεταναστών από Καρίτσα στο Κόκκινο Νερό του Δήμου Αγιάς Λάρισας» καθώς και την προ (3) ημερών απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Να τονίσουμε βέβαια ότι ως γνωστόν έχει ήδη γίνει η μεταφορά των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών από την Καρίτσα στο Κόκκινο Νερό…

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 04/11/2020

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ :          Τσν κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ΘΕΜΑ:           «Σχέδια μεταφοράς λαθρομεταναστών από Καρίτσα στο Κόκκινο Νερό του

Δήμου Αγιάς Λάρισας»

Κύριε Υπουργέ,

Αναστάτωση και προβληματισμός μας αναφέρθηκε ότι επικρατεί στους κατοίκους και επαγγελματίες του Κόκκινου Νερού, του Δήμου Αγιάς, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας και μετά από δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ, για το ότι λαθρομετανάστες, κυρίως ασυνόδευτοι έφηβοι, που τώρα διαμένουν στην Καρίτσα, θα μεταφερθούν στο Κόκκινο Νερό. Διερωτώνται οι ως άνω για ποιο λόγο πρέπει να γίνει αυτή η μεταφορά λαθρομεταναστών σε έναν ενιαίο οικιστικό χώρο, αφού το Κόκκινο Νερό ανήκει διοικητικά στην Κοινότητα Καρίτσας, του Δήμου Αγιάς. Επίσης, αναρωτιώνται οι κάτοικοι του Κόκκινου Νερού αν έχουν προηγηθεί κάποιες συμφωνίες των κρατικών Αρχών για τη στήριξη κάποιων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ή άλλων συμφερόντων. Ζητούν, τέλος, οι ως άνω να μην γίνει η μεταφορά των λαθρομεταναστών από την Καρίτσα στο Κόκκινο Νερό, μια περιοχή η οποία έχει χαρακτηριστεί επίσημα από την Πολιτεία ως οικισμός λουτροθεραπείας και ιαματικών νερών και δέχεται όλο τον χρόνο Έλληνες και Ευρωπαίους τουρίστες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μετακινήσετε το προσεχές χρονικό διάστημα λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στην κοινότητα Καρίτσας του Δήμου Αγιάς προς την κοινότητα του Κόκκινου Νερού, του ιδίου Δήμου;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Δείτε την απάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στον Κυριάκο Βελόπουλο:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου & Νομοθετικής Πρωτοβουλίας

Πληροφορίες: Π. Τσιπά

Τηλ.: 213.212.8332

Fax.: 213.136.8307

Email: koinovouleftikos@migration.gov.gr

Λ. Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης Ρέντης 18233

Ψηφιακά υπογεγραμμένο από PANAGIOTA TSIPA

Ημερομηνία: 2020.11.27 17:44:51 EET

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2020 ΑΠ. 538

ΠΡΟΣ:

Τη Βουλή των Ελλήνων

Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού

Ελέγχου

Τμήμα Ερωτήσεων και Αιτήσεων

Καταθέσεως Εγγράφων

ΚΟΙΝ:

Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο Βουλή των Ελλήνων

 

 

 

Θέμα:    Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Σχετ:      Η με ΑΠ 1472/4.11.2020 Ερώτηση

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο                 Βουλευτής

κ. Κ. Βελόπουλος, με θέμα «Σχέδια μεταφοράς λαθρομεταναστών από Καρίτσα στο Κόκκινο Νερό του Δήμου Αγιάς Λάρισας» σας γνωρίζω ότι ο ξενώνας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην περιοχή της Καρίτσας από μη κυβερνητική οργάνωση μέσω χρηματοδότησης από το εθνικό μας ταμείο, πρόκειται να μεταφερθεί στην περιοχή του Κόκκινου Νερού του ίδιου Δήμου για τους παρακάτω λόγους.

Αρχικά, έχει λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο για το συγκεκριμένο ακίνητο και δεν προβλέπεται να ανανεωθεί, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών. Επιπρόσθετα, η ξενοδοχειακή μονάδα που έχει ανευρεθεί στην περιοχή του Κόκκινου Νερού είναι καταλληλότερη για τη διαβίωση των ασυνόδευτων παιδιών και δύναται να συμβάλλει στην παροχή πιο ποιοτικών υπηρεσιών. Τέλος, η επιλογή μεταφοράς του ξενώνα σε μία τόσο κοντινή περιοχή οφείλεται στο γεγονός ότι τα ασυνόδευτα παιδιά έχουν ήδη αναπτύξει δεσμούς με την τοπική κοινωνία και επωφελούνται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες που παρέχονται από το συγκεκριμένο δήμο.

Συνεπώς, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι ήδη διαμορφωμένες ισορροπίες, επελέγη ένας κοντινός τόπος, ώστε να μη διαταραχθεί η κανονικότητα των παιδιών, αλλά ούτε και της τοπικής κοινωνίας που έχει ήδη εξοικειωθεί με την συγκεκριμένη ευάλωτη ομάδα.

Σημειωτέον δε, ότι ο συντονιστής της δομής έχει ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με τα ανωτέρω, να συμβάλει στην ομαλή μετάβαση των παιδιών στο νέο τόπο, καθώς και στη διαμόρφωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία, όπως ήδη είχε επιτευχθεί και στην περιοχή της Καρίτσας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας