Λάρισα: Σύντομα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία του εμβληματικού ρολογιού στο Φρούριο

Εδώ και καιρό η δημοτική αρχή έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να δημιουργηθεί ξανά το ρολόι της πόλης, που βρισκόταν στο λόφο του Φρουρίου και είχε κατεδαφιστεί το 1992.

«Είχαμε την πληροφορία ότι υπήρχε ο παλιός μηχανισμός του ρολογιού και το τον βρήκαμε. Είναι απόφαση μας να δημιουργήσουμε ξανά το ρολόι της πόλης», είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Σήμερα ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης πόλης Ντίνος Διαμάντος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως «πολύ σύντομα ο Απ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ και η Δημοτική του αρχή θα ανακοινώσει την προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων για το νέο 5ο Ρολόι της πόλης. Οπότε, μέσα στο 2021 να έχουμε αποτέλεσμα και να το εντάξουμε πλέον σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για υλοποίηση ως εμβληματικό έργο της ταυτότητας της πόλης και του λόφου του Φρουρίου.

Προσωπικά ως Μηχανικος, ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΤΕΕΤΚΔΘ και ως πολίτης είναι μια μεγάλη στιγμή μετά την επιμονη ενασχόληση με το θέμα αυτό. Ελπίζω το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού να έχει και το προσδοκώμενο βέλτιστο αποτέλεσμα. Γιατί αυτό το 5ο Ρολόι θα πρέπει να ΕΝΩΝΕΙ το παρελθόν και το παρόν με το μέλλον της πόλης μας!».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Διαμάντου:

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας