Γέννα 16χρονης με κορονοϊό έβαλε σε καραντίνα γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς

Δέκα γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Ρίου μπήκαν σε καραντίνα. Όλα ξεκίνησαν όταν μία 16χρονη έγκυος βρέθηκε στο νοσοκομείο, καθώς ήταν ανάγκη να μπει στο χειρουργείο, δεδομένου ότι υπήρξε πρόβλημα με την κύησή της.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, πριν μπει στο χειρουργείο έγινε στη 16χρονη rapid test, αλλά και μοριακός έλεγχος, βάσει πρωτοκόλλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι θετική στον κορονοϊό. Καθώς το πρώτο rapid test βγήκε αρνητικό κι επειδή η ανάγκη να μπει στο χειρουργείο ήταν άμεση, όπως επισημαίνεται, οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική και πριν βγει το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ.

Ωστόσο στην πορεία – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου έδειξαν ότι η 16χρονη είναι θετική στον κορονοϊό. Εκτός από το προσωπικό που μπήκε σε κατ΄ οίκον καραντίνα και θα κάνει τεστ σε επτά ημέρες, οδηγίες δόθηκαν και για τους ασθενείς που βρέθηκαν κοντά στη 16χρονη, στην κλινική.

Να σημειωθεί ότι η 16χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται, αλλά στην κλινική του κορονοϊού πια, και είναι καλά στην υγεία της.

Βρείτε μας