Στη φυλακή ο 27χρονος που φέρεται ως μέλος του ISIS – Αρνήθηκε τα πάντα στην απολογία του

Τον ισχυρισμό ότι η προανακριτική ομολογία του κατά την οποία αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στο ISIS, αποτελεί προϊόν βασανισμού του από τις αστυνομικές αρχές, προέβαλε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας ο 27χρονος από τη Συρία. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δεν έπεισε και αμέσως μετά το πέρας της απολογίας του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ειδικότερα, μετά από δυο προθεσμίες που είχε ζητήσει και έλαβε ο 27χρονος πέρασε σήμερα το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθεί. Ωστόσο, κατά πληροφορίες άλλαξε την κατάθεσή του δεδομένου ότι αρχικά στους αστυνομικούς φέρεται να είχε ομολογήσει ότι ανήκε στον ISIS. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της απολογίας του σήμερα στην ανακρίτρια φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα υποστηρίζοντας ότι ομολόγησε προανακριτικά διότι υπέστην βασανισμό από τους αστυνομικούς.

Ο 27χρονος κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Στους αστυνομικούς φέρεται να παραδέχτηκε τη συμμετοχή του σε δολοφονικές φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία παρά μόνο ότι συνέβησαν το 2014. έλος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας