Ένα βήμα από το lockdown τα Ιωάννινα: Κατειλημμένο το 90% των μονάδων για τον κορωνοϊό

Τεράστια πίεση δέχεται πλέον το σύστημα υγείας στην πόλη, με τον δήμαρχο να τονίζει ότι το ενδεχόμενο για ένα τοπικό lockdown να είναι παραπάνω από πιθανό.

Ασφυκτική πίεση δέχονται οι μονάδες κορωνοϊού στα Ιωάννινα μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων που εντοπίζονται στην πόλη.

«Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ στον ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος εξήγησε μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250 ενεργά κρούσματα και το χειρότερο είναι ότι υπάρχει συνεχιζόμενος αυξημένος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων το οποίο, όπως ανέφερε, εξηγείται από την συρροή κρουσμάτων όπως αυτή που καταγράφηκε χτες με τα περισσότερα κρούσματα να αφορούν μια βιομηχανία τροφίμων.

Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ ανέφερε πως ενεργοποιήθηκε και η 3η μονάδα κορωνοιού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και πως οι 3 μονάδες έχουν μεγάλη πληρότητα της τάξης του 90% ενώ ζητείται επιτακτικά να δημιουργηθεί και 4η μονάδα.

Επιπλέον, ο δήμαρχος σημείωσε πως υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα μέχρι τον 15Αύγουστο υπήρξε όμως μια χαλάρωση από εκεί και πέρα. Ερωτηθείς για τους λόγους έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή, ή ανέφερε πως οφείλεται μεταξύ άλλων στην μεγάλη συγκέντρωση νέων ανθρώπων τα βράδια χωρίς προφυλακτικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, είχε ζητήσει από τους κατοίκους των Ιωαννίνων να είναι σε εγρήγορση και απηύθυνε έκκληση ώστε να τηρούν καθολικά τα μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά.

Πηγή: newpost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας