Του ΦΟΔΣΑ τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά… Respect στον Μισέλ: Ο αντιδήμαρχος και το άλογο!

Είχα αποφασίσει εδώ και μέρες να επιστρέψω. Πέρασε καιρός από την τελευταία μας συνάντηση και δεν υπήρχε καλύτερη συγκυρία από την επικράτηση του Απόστολου Καλογιάννη στη μάχη του ΦΟΔΣΑ που πήρε, με το παρασκήνιο που τη συνόδευε, τα φώτα της δημοσιότητας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Μια αναμέτρηση που όλο και έπαιρνε αναβολές για να φτάσει την προηγούμενη Παρασκευή στο αποκορύφωμα της, με την κίνηση ματ που έγινε από την πλευρά της ομάδας του Δημάρχου Λαρισαίων και του Δημάρχου Αγιάς κόντρα στην ομάδα που επικεφαλής τέθηκε η Ρένα. Νίκη χωρίς αντίπαλο για τον Απόστολο Καλογιάννη που δεν βρήκε απέναντι του την αντίπαλη ομάδα, η οποία επέλεξε να μην κατέβει καν στον αγωνιστικό χώρο…

*Η Ρένα Καραλαριώτου ήθελε πολύ να γίνει πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ. Το προετοίμαζε, το δούλευε, ίσως να είχε συνδέσει ακόμα και την επόμενη μέρα της στην Αυτοδιοίκηση με τον συγκεκριμένο οργανισμό, ενώ μερικοί φίλοι της μάλιστα είχαν δηλώσει πως περίμεναν την είσοδο της και για τη δική τους συμμετοχή (και ας μην ήταν αιρετοί) στο νέο σχήμα. Όταν η σούπα χάλασε η μάχη συνεχίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Η 3η σερί ήττα από τον Απόστολο Καλογιάννη δεν χωνεύεται όπως και να το κάνουμε, και όσο και αν κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν κενά στο νέο νόμο Θεοδωρικάκου, η στήριξη Παπαδημόπουλου δεν έδωσε ούτε αυτό το δικαίωμα στην ομάδα της Ρένας. Κακές γλώσσες πάντως λένε ότι υπήρχε και 15ος πρόθυμος για ώρα ανάγκης… Είπαμε, κακές γλώσσες!  Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι και άλλοι θέλανε τη θέση, αλλά δεν τους άφησε περιθώρια η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων.

Πήρε το όπλο του…

 

*Έτσι ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος έγινε το πρόσωπο της ημέρας, πήρε μια δική του άτυπη ρεβάνς, ενώ  έγινε και ο πιο σημαντικός παίκτης  παίρνοντας τον τίτλο του MVP. Τα καλύτερα πάντως ήταν τα οπαδικά συνθήματα που ακούστηκαν από μέρους της ομάδας που επικράτησε, με αναφορές σε πελατειακή σχέση μεταξύ ομάδων… Δεν λέω περισσότερα, οι μυημένοι γνωρίζουν. Η απάντηση μάλιστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης στους 12 γαλάζιους αιρετούς που του επιτέθηκαν ήταν σκληρή και αποστομωτική. Η αναφορά του προς τους «12» και μάλιστα με το μικρό τους όνομα («Ρένα, Θανάση, Γιώργο, Μάκη, Κώστα, Μαίρη, Ανδρέα, Χρήστο και Χρήστο, Σταύρο, Γιώργο και Λάσκαρη… Πότε, πέστε μου πότε, σε ποια συνάντηση της ομάδας, και πότε στον καθένα σας χωριστά διαβεβαίωνα , ότι συμφωνώ με τις κινήσεις σας») μάλλον έβαλε δύσκολα στην «γαλάζια» ομάδα. Αποκάλεσε μάλιστα αγγελιοφόρους τους Δημάρχους Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και Τεμπών Γιώργο Μανώλη, για τη μεταφορά της πρότασης να είναι υποψήφια πρόεδρος η Ρένα.

*Ξαναγυρίσαμε στην εποχή των τηλεδιασκέψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όποιος πρόλαβε το καλοκαίρι και ήταν συνεπής έβγαλε τη selfie φωτογραφία του στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ που γίνονταν οι covid safe συνεδριάσεις. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν την επιστροφή είτε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είτε στην  αίθουσα της ΔΕΥΑΛ.  Ενώ ο πρόεδρος ζητούσε τους καλοκαιρινούς μήνες να βάζουν μάσκα οι συμμετέχοντες,  δεν έλειπαν οι τολμηροί που ή θα την κατέβαζαν στο πηγούνι ή δεν φορούσαν καθόλου. Φυσικά η τρομακτική άνοδος των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι έφερε την επιστροφή στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που ανακούφισε τους θερινούς «κοπανατζήδες» που επέλεξαν τα καλοκαιρινά τους ησυχαστήρια αντί για την ζεστή Λάρισα και την αίθουσα της ΔΕΥΑΛ. Βέβαια αφού πήραν το μάθημα τους , φρόντισαν να προσέχουν το τι δείχνει πίσω τους η κάμερα, να μην φαίνονται ανοιχτές τηλεοράσεις κτλ…  Έτσι εκτός από το κατάλληλο ντύσιμο είχαμε παρεμβάσεις στο φωτισμό των συμμετεχόντων. Νέα ήθη και έθιμα που επέβαλε ο Κορωνοϊός στην καθημερινότητα μας…

 

*Χωρίς Ρένα το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης. Λίγο ο δυσκολοχώνευτος ΦΟΔΣΑ, λίγο το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε, λίγο η ανακοίνωση Παπαδημόπουλου, λίγο η ΚΕΔΕ που την είχε ανάγκη, έφερε τον Θανάση Μαμάκο πρώτο σε ψήφους από την παράταξη Λάρισα Μπροστά να γίνεται το πρώτο βιολί το βράδυ της Τρίτης.  Ο «Δήμαρχος», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του αλλά και μέλη της παράταξης μιας και είναι ο μόνος που φέρει δικαιωματικά τον τίτλο από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός του Απόστολου Καλογιάννη μιας και διατέλεσε Δήμαρχος για σχεδόν 11 μήνες, έπαιξε μπάλα με σοβαρότητα και εύστοχες τοποθετήσεις και παρατηρήσεις. Έτοιμος από καιρό, έχει το πλεονέκτημα ότι την κατάλληλη στιγμή ένωσε την παράταξη με την στάση του και σίγουρα είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επόμενη μέρα στη δεξιά πολυκατοικία για το Δήμο Λαρισαίων.

 

*Φρέσκος μετά το περπάτημα του εμφανίστηκε στη συνεδρίαση ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Πράπας. Έκανε την βόλτα του δίπλα στο ποτάμι νωρίτερα και βρέθηκε ανανεωμένος μπροστά στην κάμερα για την τηλεδιάσκεψη. Καθημερινός στο ραντεβού του με το περπάτημα ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φρόντισε να κάνει τα χιλιόμετρα του πριν τη συνεδρίαση. Μάλλον πρέπει να πάρει μαθήματα ο πρόεδρος Δημήτρης Δεληγιάννης από τον πιο έμπειρο Αντώνη Πράπα, μιας και τα Συμβούλια έχουν μεγάλη διάρκεια και χρειάζεται φυσική κατάσταση. Φυσιολογική η κούραση Πρόεδρε αλλά ο Αντώνης είναι πάντα έτοιμος να σου προτείνει μεθόδους ανανέωσης και ευεξίας… Πάντως από τη Συμπαράταξη βραβείο περιπατητή παίρνουν μέχρι τώρα ο Κοσμάς Γιαννακόπουλος και ο Μισέλ Αναστασίου που ως αντιδήμαρχος Αθλητισμού, απ’ ότι φαίνεται το ‘ριξε και στην ιππασία! Αν και μαθαίνω ότι και ο Μάκης Δαούλας ξεκίνησε και αυτός να καταπίνει χιλιόμετρα! Μεγάλος ο συναγωνισμός…

Έτοιμο το κομάντο!

*Στους TV Χώστες που ξεκίνησαν δυνατά, βγήκε το βράδυ της Παρασκευής το κομάντο Δημήτρης Γεωργάκης. Μίλησε για τα Ελληνοτουρκικά και στο τέλος μας το μπουμπούνισε μεταξύ σοβαρού και αστείου… Δήλωσε έτοιμος για την επόμενη μέρα! Και λέγαμε που θα βρει η κεντροδεξιά υποψήφιο να χτυπήσει τον Απόστολο Καλογιάννη, ορίστε, αυτοπροτάθηκε το κομάντο. Δεν τον πήραν και τα χρόνια! Άλλωστε ηλικιακά είναι κοντά στον Απόστολο Καλογιάννη. Βέβαια  δεν είναι λίγοι στο χώρο της Μείζονος Αντιπολίτευσης που λένε ότι απέναντι στον Απόστολο Καλογιάννη πρέπει να υπάρχει υποψήφιος με τα ίδια χαρακτηριστικά που ανήκει όμως στην επόμενη γενιά. Λεπτομέρειες. Στα κομάντο δεν υπάρχουν ηλικίες.

 

*Αυξανόμενα τα κρούσματα Covid στην ευρύτερη περιοχή, με τα περιστατικά σε σχολεία να φέρνουν αναστάτωση και ανησυχία. Στο τηλέφωνο νυχθημερόν ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, συντονίζει, καθοδηγεί και φυσικά ενημερώνει πρώτος κάθε μεσημέρι τους Θεσσαλούς για εξέλιξη της πανδημίας. Η κίνηση του για την καθημερινή ενημέρωση μάλιστα σχολιάστηκε θετικά Πανελλαδικά και του έδωσε credit κακά τα ψέματα. Μέχρι και rapid test στην Πλατεία είχαμε στη Λάρισα. Τα καλά να λέγονται.

 

*Κάνοντας ένα flashback στους καλοκαιρινούς μήνες δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον  Περιφερειάρχη με τη στολή του οδηγού αγώνων ταχύτητας σε δοκιμές που έκανε και που από όσα μάθαμε τα πήγε εξαιρετικά. Και εκεί που ξέραμε τις μπασκετικές του ικανότητες ειδικά έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, ήρθε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να τον κερδίσει… Πάντως από το στυλ και μόνο θα πούμε… τρέμε Lewis Hamilton. Να βλέπεις το Γκραν Πρι της Πορτογαλίας και να σκέφτεσαι τον Αγοραστό να παίρνει την καρό σημαία!

Ξέρεις από ΕΣΠΑ;

Για πάμε και στις ερωτήσεις που σας ετοιμάσαμε για σήμερα:

 

  • Σε ποιον Δήμο του νομού ετοιμάζεται μεταγραφή για εντεκάδα; Μέχρι και Αντιδημαρχία θα έχει αυτή η μεταγραφή λένε άλλες κακές γλώσσες!

 

  • Ποιος αιρετός τα έχει βάψει μαύρα με τον Covid και την αναβολή όλων των εκδηλώσεων που του στέρησαν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει τον τίτλο του μαϊντανού ή αλλιώς του πανταχού παρόντα; Εκεί που τον έβλεπες παντού, τώρα ψάχνει με τα κιάλια εκδήλωση για να φωτογραφηθεί. Τι τραβάνε και αυτοί οι αιρετοί…

 

*Συμβουλή προς αιρετούς που συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις… Μην γυρνάτε την πλάτη στην κάμερα! Καλύτερα κρατήστε την κλειστή από το να είστε με γυρισμένη την πλάτη. Τηλεόραση και Συμβούλιο δεν γίνεται ταυτόχρονα. Εντάξει κατανοητό, έχουν ενδιαφέρον οι Άγριες Μέλισσες, είναι και το Champions League που γίνεται Τρίτη και Τετάρτη, πολλοί οι πειρασμοί.

 

Ο παρα-πολιτικός

Δείτε επίσης

Βρείτε μας