Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο τοποθετήθηκε στο θέμα, που ήρθε για έκδοση ψηφίσματος για την σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με το παρακάτω σκεπτικό που εκφράζεται συνοπτικά με το σχέδιο ψηφίσματος που θα καταθέσουν τα μέλη της στην αυριανή συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

«Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ)

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την εντεινόμενη αιματοχυσία στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, Αρμένιους και Αζέρους, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στις υλικές υποδομές.

Δύο λαοί, που για 70 χρόνια, στα πλαίσια της Σοβιετικής Ένωσης, έζησαν μαζί και προόδευσαν ειρηνικά, βρίσκονται για ακόμη μια φορά στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου, εξαιτίας μεγάλων συμφερόντων, ξένων προς τα λαϊκά συμφέροντα και εν μέσω παρεμβάσεων άλλων δυνάμεων, όπως η Τουρκία που κινείται και στρατιωτικά στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν, σε μια περιοχή, όπου εμπλέκονται τα συμφέροντα ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας για άμεση κατάπαυση πυρός!

Καταδικάζουμε την στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στην ένοπλη σύγκρουση!

Καλούμε τους λαούς της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, που πληρώνουν με το αίμα τους την προώθηση εκείνων ή των άλλων – αλλά πάντα ξένων προς τους λαούς συμφερόντων, να διδαχθούν από την ιστορία τους, να βάλουν τέλος στην αιματοχυσία, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς εκείνων, που τους ωθούν στο μακελειό. Να διαλέξουν το δρόμο της ειρήνης, της συνεννόησης, της κοινής πάλης για την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο».

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας