Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας στη Λάρισα

Με καλό καιρό θα ολοκληρωθεί η προτελευταία βδομάδα του Οκτωβρίου, καθώς πέρα από τις τοπικές νεφώσεις το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά:

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Προβλέπεται αρχικά συννεφιά στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές και στην Κρήτη τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα μεταφερθούν και στα Δωδεκάνησα ενώ από το απόγευμα θα αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται στα βορειότερα τμήματα και τα φαινόμενα έως αργά το βράδυ θα επιμείνουν στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και πολλή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ και βόρειοι 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 6 έως 22 και τοπικά στη νότια Πελοπόννησο και 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το πρωί μόνο στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί και πολλή ηλιοφάνεια στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά ασθενείς στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά θα σημειωθεί σημαντική εξασθένηση στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 8 με 22°C
Τρίκαλα 9 με 22°C
Καρδίτσα 8 με 22°C
Βόλος 11 με 21°C
Καλαμπάκα 9 με 20°C
Φάρσαλα 8 με 21°C
Ελασσόνα 8 με 20°C
Αγιά 9 με 20°C
Αγιόκαμπος 13 με 20°C
Σποράδες 15 με 19°C

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Προβλέπεται αρχικά στη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές που προς το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βοριάδες έως 6 μποφόρ αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 και στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 6 έως 24 και τοπικά στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τις μεσημεριανές ώρες θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 7 με 24°C
Τρίκαλα 9 με 24°C
Καρδίτσα 8 με 24°C
Βόλος 12 με 23°C
Καλαμπάκα 9 με 23°C
Ελασσόνα 8 με 24°C
Φάρσαλα 8 με 24°C
Αγιά 9 με 23°C
Αγιόκαμπος 13 με 22°C
Σποράδες 15 με 21°C

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί στη βόρεια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο και βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση στο Ιόνιο αλλά μέχρι αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν κι άλλο.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 6 έως 23 και σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα επίπεδα θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 7 με 25°C
Τρίκαλα 8 με 25°C
Καρδίτσα 7 με 25°C
Βόλος 11 με 24°C
Καλαμπάκα 8 με 24°C
Φάρσαλα 8 με 25°C
Φάρσαλα 8 με 25°C
Αγιά 9 με 24°C
Αγιόκαμπος 14 με 20°C
Σποράδες 16 με 22°C

Βασίλειος Πανάκογλου Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος
Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα weathergroup.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας