Όταν ο Μάξιμος «δέσμευσε» δημόσια τον Μηταράκη…

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι έως τέλους του χρόνου θα κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ μεταναστών -που στη Λάρισα αφορά τα Αμπελάκια και το Καστρί Λουτρό- έδωσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης στον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ο έμπειρος βουλευτής, που είχε από την πρώτη στιγμή θέσει το θέμα, ξέρει ότι άλλο οι κατ’ ιδίαν διαβεβαιώσεις και άλλο οι επίσημες δεσμεύσεις. Στο τέλος της ημέρας αυτές είναι που μετράνε!

Έτσι, ο Λαρισαίος ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης αξιοποίησε την ευκαιρία της συνεδρίασης για τις νέες δομές στα νησιά και έθεσε ευθέως στον Νότη Μηταράκη το ερώτημα «τι γίνεται με τα προγράμματα φιλοξενίας μεταναστών, που έλαβαν άσυλο, σε ξενοδοχεία. Για πόσο διάστημα είναι αυτά τα προγράμματα, γιατί κάποιοι επιχειρούν να τα παρουσιάσουν ως νέες μόνιμες δομές!»

Όπως τόνισε «η υπεύθυνη ενημέρωση είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν με φήμες να δημιουργήσουν εντυπώσεις, προκαλώντας ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες, με διαδόσεις ότι θα μείνουν μόνιμα».

Ο υπουργός Μετανάστευσης υποστήριξε ότι το λουκέτο στα ξενοδοχεία γίνεται πράξη χάρη στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την αύξηση των επιστροφών. Μακάρι να είναι έτσι!

Πάντως, ο Μάξιμος άσκησε αυστηρή κριτική και στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντας κατώτερη των περιστάσεων την πρόταση της Κομισιόν για τη νέα μεταναστευτική πολιτική που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο ΙΙΙ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας