Η παράταξη του Κώστα Κολλάτου για την εγκατάσταση προσφύγων στο Δήμο Τεμπών: «Η προεκλογική επένδυση απέδωσε»

Με ανακοίνωση η παράταξη του πρώην δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου, «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» τοποθετείται στις τελευταίες εξελίξεις με την εγκατάσταση προσφύγων στο Δήμο Τεμπών.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την δημιουργηθείσα κατάσταση στην ιστορική έδρα του Δ. Τεμπών, τα Αμπελάκια και το Καστρί-Λουτρό της Παραλίας Αιγάνης εκφράζουμε:

α) Τις έντονες ανησυχίες-ενστάσεις για την  λειτουργία των δομών.
β) Να ληφθούν σοβαρά υπόψιν τα επιχειρήματα και οι προβληματισμοί των τοπικών κοινωνιών.
γ) Να μην αγνοηθούν τα Τοπικά Συμβούλια και  οι αρμόδιοι φορείς.

Βέβαια η Δημοτική Αρχή δεν είναι άμοιρη ευθυνών διότι αν και γνώριζε εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον για τα παράλια, δεν έλαβε κανένα μέτρο υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών, παρά μόνο λόγια λόγια και υποσχέσεις.

Θυμίζουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή προεκλογικά είχε στην φαρέτρα της έναν αντιπροσφυγικό λόγο.

Με μια  απίστευτη ρητορική και με αντιπολιτευτικές κορώνες «χάιδευε» τα αυτιά των ψηφοφόρων.

Έριχνε με μεγάλη ευκολία τις ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, λες και δεν αντιλαμβανόταν ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα θέμα τεραστίων διαστάσεων.

Η προεκλογική επένδυση απέδωσε.

Σήμερα όμως λούζετε τις ενέργειες της και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «Ότι έσπειρε… θερίζει».

Δεν μπορούμε όλοι εμείς -η πρώην Δημοτική Αρχή- να ξεχάσουμε την συμπεριφορά τους και τον άκρατο λαϊκισμό μπροστά στο βωμό κατάληψης της Δημοτικής Αρχής.

Τώρα όμως τι γίνεται;

Τι λένε όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι για την έλλειψη σχεδιασμού;

Πώς θα αντιμετωπιστούν οι τοπικές κοινωνίες που οι ίδιοι ξεσήκωναν;

Ακούσαμε πολλές φορές τον κ. Δήμαρχο να δέχεται το 1% του πληθυσμού του Δήμου μας με προσφυγικές ροές.

Του τονίζαμε ότι δεν αποτελεί εχέγγυο η δέσμευση της αναλογικότητας.

Δυστυχώς η παράταξη σας συναινούσε και τελικά καταφέρατε σε πρώτη φάση να εγκαταστήσετε δομές φιλοξενίας αφενός στην ιστορική έδρα του Δήμου μας στα ιστορικά Αμπελάκια και αφετέρου στον παραλιακό άξονα που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής εξέλιξης  και τουριστικής προσπάθειας σε χαλεπούς καιρούς.

Σ’ ότι αφορά την παράταξη μας τονίζουμε ότι δεν θα δεχθούμε τετελεσμένες αποφάσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε την μεταφορά και διασπορά των προσφύγων σε περιοχές που εμφανίζουν έντονο τουριστικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Εξάλλου αυτή η παραδοχή αποτελεί σαφή οδηγία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και Εσωτερικών.

Προτρέπουμε την Δημοτική Αρχή στην αυριανή έκτακτη  συνεδρίαση του Δ.Σ να καλέσει όλους τους βουλευτές του Νομού (ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς),τον κο Περιφερειάρχη τα τοπικά Συμβούλια Αμπελακίων, Αιγάνης, εκμαιεύοντας την ολόθερμη υποστήριξη τους.

Η παράταξη μας «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» είμαστε αλληλέγγυοι και συντασσόμαστε με τις απόψεις και θέσεις των τοπικών κοινωνιών, ενώ δεσμευόμαστε να επανέλθουμε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας