Γώγος για το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπή λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, αναφέρθηκε στα 12 τεστ κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 που βρέθηκαν αρχικά θετικά στον ιό 12 μέλη του πληρώματος και στον επαναληπτικό έλεγχο τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

«Δεν ξέρω τι είδους τεστ έγιναν. Άκουσα ότι ήταν οριακά θετικά και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει», ανέφερε αρχικά στο MEGA ο Χαράλαμπος Γώγος σχετικά με τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο το οποίο χθες κατέπλευσε από την Μήλο στον Πειραιά.

Στη συνέχεια ο καθηγητής εξήγησε πως κάποιο τεστ μπορεί να δώσει ψευδές αποτέλεσμα: «στα μοριακά τεστ μπορεί να υπάρχει κάποια εξωγενής εστία από το εργαστήριο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι ιού στο εργαστήριο μπορεί να περάσει στο σύστημα».

«Ψευδώς θετικά τεστ μπορεί να υπάρξουν αλλά λιγότερα από 12. Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ», συμπλήρωσε ο κ. Γώγος για την περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου.

«Πρέπει να πέσουν οι αριθμοί»

Στη συνέχεια ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως θα πρέπει να πέσουν οι αριθμοί των θετικών τεστ, καθώς τα νούμερα δεν είναι ικανοποιητικά.

«Σταθεροποίηση σε τέτοια νούμερα ψηλά δεν είναι ικανοποιητική. Πρέπει να πέσουν οι αριθμοί, πρέπει να ελαττωθεί ο αριθμός των θετικών τεστ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των τεστ. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αν γίνονται πολλά τεστ πρέπει να δούμε να εκατοστιαίο ποσοστό των θετικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για την τήρηση των μέτρων ο καθηγητής είπε: «Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν, η συμμόρφωση πρέπει να ‘ναι 100% αυτή τη στιγμή. Είναι μια επικίνδυνη περίοδος τώρα, είναι λίγο πριν μπούμε στη χειμερινή περίοδο που θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος».

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας