Κορωνοϊός: 32 κρούσματα, εργάτες γης στη Λακωνία -Πρωτόγνωρη κατάσταση ιχνηλάτησης, λέει ο δήμαρχος

Μεγάλο αγώνα δρόμου κάνουν οι υγειονομικές αρχές στη Λακωνία για να γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών των 32 ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στην Αερόπολη.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Αερόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης, ανέφερε πως όλοι οι εργάτες που βρέθηκαν θετικοί, είναι άνθρωποι χωρίς στοιχεία (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κτλ) και αυτό έχει κάνει εξαιρετικά δύσκολη την διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή, ενώ ήδη είναι σε απομόνωση τα σπίτια των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό.

«Πρόκειται για μια δύσκολη και ευάλωτη περιοχή όπου έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μια εκτεταμένη ιχνηλασία και η περιοχή έχει μπει από χθες σε διαδικασία ανίχνευσης του ιού. Αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται εκεί, ενώ ήδη είναι σε απομόνωση τα σπίτια των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαριόλης.

«Έχει γίνει προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ειδικός για τη φύλαξη των θετικών κρουσμάτων. Για να εξακριβωθεί το πότε ξεκίνησε η διασπορά του ιού και από πού, θα γίνει αιμοληψία από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα. Πρέπει να πω πως μιλάμε για εργάτες χωρίς ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ που δουλεύουν σε χωράφια. Δεν έχουμε στοιχεία τους και είναι μία πρωτόγνωρη η διαδικασία ιχνηλάτησης για εμάς. Δεν είναι εύκολο με αυτές τις συνθήκες να γίνει η ιχνηλάτηση», συμπλήρωσε.

Χθες, ο δήμαρχος της περιοχής, Δήμος Βέρδος, έλεγε πως πρόκειται για ομάδες μεταναστών που μένουν κατά δεκάδες σε διαμερίσματα και φοβούνται για μεγάλη διασπορά αν δε βρεθούν γρήγορα οι επαφές τους.

«Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών. Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρδος.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας