Ξεκινούν τα μαθήματα του Σχολείου Αστρονομίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 αρχίζουν τα μαθήματα του Σχολείου Αστρονομίας, το οποίο για τέταρτη χρονιά θα λειτουργήσει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28) με την επιμέλεια της ΚοινΣΕπ “Έναστρον”.
Ο κύκλος σπουδών είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει μαθήματα διαστημικής, αστρονομίας, αστροφυσικής, αστροβιολογίας και κοσμολογίας, τα οποία παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό ώστε να γίνουν προσιτά σε όλους τους μαθητές.
Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι πολύ σύντομα από την έναρξη των μαθημάτων τα παιδιά να μπορούν να εντοπίζουν και να αναγωρίζουν στο νυχτερινό ουρανό τους αστερισμούς, τα περισσότερα αντικείμενα του ηλιακού μας συστήματος και άλλα απομακρυσμένα ουράνια σώματα, τα οποία είναι ορατά μόνο με τηλεσκόπιο.
Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται παρατηρήσεις με τηλεσκόπια τόσο των αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού, όσο και του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Σάββατο απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες – εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.enastron.org, να καλέσουν στο 6983512219 ή να αποστείλουν μήνυμα στο info@enastron.org.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας