Κακοκαιρία «Ιανός»: Κραυγή αγωνίας κατοίκου της Καρδίτσας για την καταστροφή – Συνεχίζονται οι έρευνες για τη 43χρονη

Τις πληγές της από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός», μετρά η Καρδίτσα με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Η κακοκαιρία σάρωσε όλο το νομό, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, οχήματα, αγροτικές εκτάσεις, ενώ τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και ένα αγνοείται μέχρι σήμερα.

Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν και εντός της πόλης, με δεκάδες σπίτια να καταρρέουν, μαγαζιά να πλημμυρίζουν, ενώ οχήματα βούλιαξαν στους τόνους λάσπης που δημιουργήθηκαν.

Ο Άκης Λαμπονίκος είναι φωτογράφος και κάτοικος της Καρδίτσας. Μιλώντας στο MEGA» εξέφρασε τη θλίψη του για όσα συνέβησαν και την αγωνία του για την αποκατάσταση των ζημιών. «Υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στο κέντρο της πόλης. Έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά. Είμαστε μόνοι μας. Όλα κολυμπάνε στις λάσπες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την 43χρονη φαρμακοποιό

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται για πέμπτη μέρα οι έρευνες εντοπισμού της 43χρονης φαρμακοποιού, η οποία εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Ιανού, στην περιοχή.

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης που την αναζητά, Σπύρος Μητριτσάκης, σημείωσε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να καλύψει τις έρευνες στο ποτάμι του Μουζακίου.

Όπως είπε, το ποτάμι είναι μεγάλο, ενώ οι έρευνες δυσκολεύουν τόσο λόγω των υλικών που γέμισε το ποτάμι όσο και λόγω του δύσβατου που προκάλεσε η κακοκαιρία.

«Είναι πολύ σκληρό να μη βρίσκεις τον άνθρωπό σου, έστω για να τον θάψεις» σημείωσε, σχετικά, με τη σημασία του να βρεθεί η 43χρονη γυναίκα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας