«Θέατρο στον Δημόσιο Χώρο» από το Θεσσαλικό Θέατρο

Το Θεσσαλικό Θέατρο πιστό στην υπόσχεσή του ότι, στη δύσκολη συνθήκη του φετινού καλοκαιριού, θα βρίσκεται  στο πλευρό των Λαρισαίων δηλώνει παρόν, δίπλα στους ανθρώπους της πόλης. Γι’ αυτό τον λόγο  πολλαπλασιάζει τις δράσεις του και δημιουργεί και  την ενότητα Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο με δύο μικρές αυτοτελείς δράσεις.

  1. Περιπατητική παράσταση με δέκα τραγούδια του Tom Waits για την παράσταση Βόυτσεκ του Μπομπ Ουίλσον με κοστούμια τσίρκου, αναφορά στο κίνημα Bauhaus.
  2. Περιπατητική μουσική παράσταση Επιθεώρηση που στηρίζεται σε τραγούδια από παλιές επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Βόυτσεκ στο Διαχρονικό Μουσείο (25/9, 8.00  μ.μ.)

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει δέκα τραγούδια από τη μεταφορά του Βόυτσεκ (το ημιτελές αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ)  σε μιούζικαλ από τον κορυφαίο Αμερικανό σκηνοθέτη Bob Wilson, σε μουσική και στίχους του Tom Waits, όπως τα μετέφρασε και διασκεύασε ο συνθέτης Κώστας Βόμβολος,  με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθετική επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας Κυριακής Σπανού, κοστούμια Ολυμπίας Σιδερίδου και χορογραφία – κίνηση της Αναστασίας Μπρουζιώτη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Απόστολο Βέττα και τον Κώστα Βόμβολο που μας σύστησαν το υλικό, μέσα από την επεξεργασία του από τα εργαστήρια Σκηνογραφίας και Μουσικού Θεάτρου του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Ευχαριστούμε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας για τη φιλοξενία και τη συνεργασία.

 

Βόυτσεκ και Επιθεώρηση στην Αυλή του Μύλου (29,30/9,  8.00 μ.μ.)

Η παρουσίαση του Βόυτσεκ θα είναι το πρώτο μέρος του δίπτυχου Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο.  Ακολουθεί το δεύτερο με τραγούδια από επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Διάρκεια 60΄. Απαραίτητη η κράτηση, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Κρατήσεις στα γραφεία του θεάτρου Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος – 2410621209 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 13:30).

 

Η ταυτότητα της παράστασης του Βόυτσεκ

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κυριακή Σπανού

Κίνηση – Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη

Κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου

Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέττα Καίση

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παπουτσή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας. Παίζει κιθάρα και τραγουδά ο Αλέξανδρος Τσιωνάς.

Φωτογραφίες: Γιάννης  Χατζηαντωνίου

Υπεύθυνοι ήχου:  Γρηγόρης Καραφέρης,  Γιώργος Γκόλαντας

Δείτε επίσης

Βρείτε μας