Συναγερμός σήμανε στη Λιμενική υπηρεσία και στην Αστυνομία, όταν σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες στη Γαύδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος είχε προορισμό την Ιταλία, ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, προσέγγισε το λιμάνι της Γαύδου και με δυσκολία κατάφερε να δέσει σε αυτό.

Στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες Αφγανικής καταγωγής.

Η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, τόνισε ότι ανάμεσα στα άτομα είναι πέντε -έξι γυναίκες και παιδιά, ενώ στην πλειοψηφία είναι άνδρες.

Ο δήμος από την πλευρά του, τους προσέφερε νερό και τρόφιμα, ενώ αναμένεται να δοθεί οδηγία από το Λιμενικό για το πού θα μεταφερθούν οι άνθρωποι.

Κατευθύνεται προς Γαύδο το λιμενικό σκάφος από την Παλαιόχωρα

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση αυτή την ώρα κατευθύνεται προς τη Γαύδο ναυαγοσωστικό σκάφος από την Παλαιόχωρα με δεκαπέντε άνδρες του Λιμενικού. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες το σκάφος αναμένεται να φτάσει στη Γαύδο γύρω στις 6 το απόγευμα. Οι άνδρες του λιμενικού θα πράξουν όλα όσα απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις (καταμέτρηση των μεταναστών, προανάκριση κτλ), ενώ σημειώνεται ότι στο σκάφος υπάρχει και ιατρικό προσωπικό για να γίνουν τα σχετικά τεστ λόγω Covid.

Από κει και πέρα θα αποφασιστεί πού θα μεταφερθούν οι περίπου 50 μετανάστες.

 

Δείτε τις φωτογραφίες του Βασίλη Μαθιουδάκη

 

Πηγή: flashnews.gr