«Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» σήμερα στη Λάρισα – Εκδηλώσεις με κλειστό το κέντρο της πόλης

Κορυφώνονται σήμερα οι δράσεις του Δήμου Λαρισαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας,  με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Τμήμα του κέντρου της πόλης, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, θα παραμείνει αποκλεισμένο για όλα τα οχήματα.

Ειδικότερα, αποκλεισμένο για τα οχήματα θα είναι η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

– Παπαναστασίου, Μανδηλαρά, Παναγούλη, Ολύμπου, Γεωργιάδου, κυκλικός κόμβος Αγίου Αχιλλίου, Μανωλάκη, Παπαναστασίου.

– Η κίνηση στις οδούς περιμετρικά του δακτυλίου επιτρέπεται πλην την οδού Παπαναστασίου στο τμήμα από Μανδηλαρά εως Κύπρου.

Για το διάστημα της δράσης, το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία, θα διαθέτει με έκπτωση 50% τα εισιτήρια, ενώ για τους μαθητές θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, εντός της αποκλεισμένης για τα οχήματα περιοχής θα κυκλοφορεί το τραινάκι του Αστικού ΚΤΕΛ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η Έκθεση Ηλεκτροκίνησης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ποδήλατα πατίνια αμαξίδια.

Αντίστοιχος Πολιτιστικός Περίπατος με αμαξίδια για ΑΜΕΑ την Κυριακή 20/9 σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας 20 Σεπτ 10:30.

Σήμανση με έντονο χρωματισμό των θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας