Έγινε κι αυτό: Τριήμερο χωρίς… αντιδημάρχους η Λάρισα!

Ούτε που το καταλάβαμε είναι η αλήθεια αλλά τυπικά για τρεις ημέρες ο δήμος Λαρισαίων και ο δήμαρχος μας έμεινε χωρίς αντιδημάρχους…

Όταν έχεις πολλά και σημαντικά στο κεφάλι όπως ο Απόστολος Καλογιάννης, καμιά φορά ξεχνάς τα τυπικά και διαδικαστικά που είναι να κάνεις. Και κάπως έτσι την περασμένη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, την Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου δεν υπήρχαν αντιδήμαρχοι στη Λάρισα αφού στις 5/9/2020 έληξε η θητεία τους!

Και εξηγούμε: η προηγούμενη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων έγινε πέρσι 5/9/2019 και όριζε λήξη θητείας ακριβώς ένα χρόνο μετά, στις 5/9/20. Η νέα απόφαση που εκδόθηκε 8/9/20 ορίζει ότι η έναρξη της θητείας αρχίζει με τη δημοσίευση στην εφημερίδα και λήγει αντίστοιχα στις 8/9/21.
Η δημοσίευση έγινε στην καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία» την Τετάρτη 9/9/20, επομένως από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε η νέα θητεία των αντιδημάρχων. Άρα από το Σάββατο 5/9/2020 που έληξε μέχρι την Τετάρτη 9/9/2020 που δημοσιεύθηκε η απόφαση, για τρία 24ωρα τυπικά δεν υπήρχαν αντιδήμαρχοι!

Ιδού και οι αποδείξεις από τη «Διαύγεια»:

Οι πληροφορίες μας λένε ότι αυτή η αμέλεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής είχε και τις παρενέργειες της, όπως π.χ. στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε την Τρίτη 8/9 με πρόεδρο τον Θάνο Αδαμόπουλο και μέλη τους Σούλτη-Βούλγαρη. Έλα όμως που, τυπικά πάντα, δεν είχαν την ιδιότητα του αντιδημάρχου οπότε προφανώς μη νόμιμα έγινε η συνεδρίαση!

Την επομένη ημέρα Τετάρτη που οι του δήμου Λαρισαίων αντιλήφθηκαν το λάθος που έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησαν με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και επανέλαβαν το βράδυ της Τετάρτης τη συνεδρίαση δια περιφοράς για να είναι νόμιμη.

Iδού και οι δύο συνεδριάσεις με ίδια θέματα, διαφορετικές ημέρες. Η δεύτερη ήταν έκτακτη και δια περιφοράς

 

Πέραν τούτου υπήρχε ένα θέμα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που αφορούσε την άσκηση ή μη έφεσης σε απόφαση που δικαίωνε πρωτόδικα καθαρίστριες του δήμου. Η έφεση ασκήθηκε με εντολή του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη γιατί δεν υπήρχε προθεσμία και πήγε προς έγκριση η άσκηση της έφεσης στην Οικονομική Επιτροπή.
Ωστόσο εκεί εμφανίστηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και με έντονο τρόπο απαίτησαν την αναβολή του θέματος και συνάντηση με το δήμαρχο, με το αίτημα τους να γίνεται δεκτό.

Μετά από αυτό, φαντάζομαι του χρόνου ο δήμαρχος θα ορίσει από τέλη Αυγούστου αντιδημάρχους για να μην την «ξαναπατήσει»!

Β.Β.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας