Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τις μάσκες στα σχολεία -«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!»

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία.

Το θέμα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, το οποίο αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από υπόδειξη της επιτροπής για τον κορωνοϊό, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις σε μερίδα γονέων και πολιτών στη χώρα.

Ταυτόχρονα με τη Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία.

Ανάμεσα στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές, υπήρχε και κάποιο που υποστήριζε πως αντί για μάσκες στα παιδιά, όσο βρίσκονται στο σχολείο, θα πρέπει η κυβέρνηση να μειώσει την κατανάλωση του κρέατος από τους πολίτες.

Οι μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών ενάντια στη χρήση μάσκας στο σχολείο, παρατάχθηκαν στο Σύνταγμα και πέριξ της ελληνικής Βουλής το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο, από όσο μπορεί κανείς να συμπεράνει από τις φωτογραφίες της διαδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι δεν φαίνεται να νοιάζονταν να τηρήσουν τις σχετικές αποστάσεις.

Ανάμεσα στα «χάπενινγκ» της διαδήλωσης ήταν και η ρίψη δεκάδων μασκών μιας χρήσς στο οδόστρωμα, τις οποίες μια γυναίκα διαδηλωτής ποδοπατούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Πολλά από τα πλακάτ στη διαδήλωση υποστήριζαν πως οι μάσκες σε μαθητές βλάπτουν την υγεία των παιδιών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας