Κορωνοϊός: Σύγχυση με 45χρονο που ξαναβρέθηκε θετικός – Δύο εργαστήρια δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα

Ένας 45χρονος στην Ξάνθη ξαναβρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και διερευνάται εάν πράγματι πρόκειται για περιστατικό επαναλοίμωξης ή όχι, καθώς αυτήν τη στιγμή η υπόθεση μόνο ξεκάθαρη δεν είναι.

Ο άνδρας νόσησε, έχοντας ήπια συμπτώματα, πριν από τέσσερις μήνες και έκτοτε έκανε οκτώ τεστ λόγω εργασίας. Όλα βγήκαν αρνητικά στην Covid-19. Όμως, πριν από λίγες ημέρες, ένα τεστ που έκανε βγήκε θετικό (σημειώνεται πως δεν είχε συμπτώματα). Αμέσως έκανε και δεύτερο τεστ, το οποίο επίσης βγήκε θετικό.

Σε τρίτη δειγματοληψία, κατά την οποία δύο δείγματα στέλνονται σε δύο διαφορετικά εργαστήρια, το ένα εργαστήριο τον έβγαλε θετικό στον SARS-CoV-2 και το δεύτερο αρνητικό. Οπότε, πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα νέων ελέγχων από τους ειδικούς.

Εάν όντως πρόκειται για επαναλοίμωξη, τότε θα είναι η πρώτη στην Ελλάδα και τρίτη παγκοσμίως.

Γώγος: Ενδιαφέρον, αλλά και ανησυχητικό  

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής ιατρικής της σχολής Επιστημών Υγείας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των 29 λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, εξέφρασε την ανησυχία του για το φαινόμενο της επαναλοίμωξης από κορονοϊό.

«Αυτό είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον επιστημονικά, αλλά και ανησυχητικό σαν φαινόμενο», δήλωσε.

«Είχαμε κι ένα περιστατικό στην Πάτρα», αποκάλυψε.

«Μας βάζει σε σκέψη και προβληματισμό, όσον αφορά στην ανοσία στον ιό», προσέθεσε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας