Το πρόγραμμα του τριημέρου στον «Ξενώνα Ραψάνη»

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ. ανακοινώνει την έναρξη των καθιερωμένων πλέον, αυγουστιάτικων δράσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στη Ραψάνη, με μία σειρά εκδηλώσεων-δράσεων, τις ημερομηνίες 31/7-02/8.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, το τριήμερο ξεκινά με την εκδήλωση «Πολιτικό Τραγούδι και Κοινωνική Διαμαρτυρία: μια περιήγηση στην κοινωνική ιστορία μέσα από τα τραγούδια των καταπιεσμένων», την Παρασκευή 31/7, στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε τους εκλεκτούς Γιάννη Ζαϊμάκη, Κοινωνιολόγο, Καθηγητή Τμήματος Κοινωνιολογίας Παν/μίου Κρήτης, και Λεωνίδα Οικονομάκη, Πολιτικό Κοινωνιολόγο και μέλος των Social Waste, σε μία έντονα ενδιαφέρουσα εισήγηση-συζήτηση, που θα επιχειρήσει να αναδείξει τον ρόλο του κοινωνικο-πολιτικού τραγουδιού ως προάγγελο δυνατοτήτων για κοινωνική αλλαγή, μέσα από την οπτική της κριτικής κοινωνιολογίας της μουσικής.

Ο συντονισμός θα πραγματοποιηθεί από τη δημοσιογράφο Μαρίνα Αγγελάκη. Την εκδήλωση θα κλείσει με επιλεγμένα τραγούδια ο πολιτικός τροβαδούρος, Θανάσης Γκαϊφύλλιας.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 01/8, θα πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας με τη συμμετοχή του αυτοοργανωμένου αθλητικού σωματείου «Μαρίνος Αντύπας», μελών των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας και νέων της Ραψάνης, στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού, ενώ θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τους Ρουμπαγιάτ στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα Ραψάνης.

Τέλος, την Κυριακή 2/7, ο Δημήτρης Μπάρμπας θα μας ξεναγήσει στα μονοπάτια των «Θεών του Ολύμπου», σε μια περιπατητική διαδρομή «αναζήτησης» των σημαδιών του Μηχανικού Ολύμπου από τη δράση των μπουρλοτιέρηδων της Αντίστασης, στην κοιλάδα των Τεμπών.

Σημείο έναρξης αποτελεί ο Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα, στην Ιτέα Κάτω Τεμπών, στις 07:30.

Για αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες επικοινωνίας:

https://www.facebook.com/events/280096259997491/

http://www.xenonasrapsanis.gr/

Δείτε επίσης

Βρείτε μας