Μητροπολίτης Φαναρίου: Να ψέλνουμε τον Ακάθιστο Ύμνο την ώρα της μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία

Την πρόταση να ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος από πιστούς, αρχιερείς, ιερείς, μοναχούς και μοναχές, σε όλους τους ορθόδοξους ναούς και τα μοναστήρια της οικουμένης την ώρα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία διατύπωσε μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Φανταστείτε την ώρα που κάτω από τα σπουδαία ψηφιδωτά και τον φωτεινό τρούλο που φαίνεται να εγγίζει τους ουρανούς θα ακούγονται οι στίχοι του κορανίου, στους ναούς της πατρίδας μας μας κι όλου του κόσμου να ακούγεται το ‘’Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και όλος ο πλανήτης να συνειδητοποιήσει τι ιστορία φέρει αυτό το μοναδικό μνημείο» είπε ο μητροπολίτης Φαναρίου, στο orthodoxia.info.

Υποστηρίζει, μάλιστα, την άποψη ότι «η απάντησή μας στο ανοσιούργημα που επιτελείται στις μέρες μας δεν μπορεί παρά να έρθει μέσα από την προσευχή. Όπως οι πρόγονοι και οι πατέρες μας στρέφονταν στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας, κάθε φορά που οι εχθροί πολιορκούσαν τα τείχη της Βασιλεύουσας, έτσι κι εμείς τώρα εκεί πρέπει να προσφύγουμε και ειρηνικά μέσα από την ψυχή μας να ζητήσουμε από την Παναγία μας να ελευθερώσει τον ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας ‘’εκ παντοίων κινδύνων»».

Επιπρόσθετα, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Με έναν ανόητο και, όχι μόνο, προκλητικό τρόπο καλύπτουν τα ψηφιδωτά με κουρτίνες θεωρώντας ότι θα εμποδίσουν την ακτίνες τις αλήθειας και του πολιτισμού να φωτίζουν τις ψυχές των πολιτισμένων ανθρώπων. Ο Θεός επιτρέπει αυτή την ύβρι, για να είναι θορυβώδης στην ιστορία του κόσμου η πτώση των υβριστών».

Πηγή: topontiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας