Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση και την κεφαλαιαγορά

Με ευρύτερη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών με τίτλο «Εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών, σύγχρονη αγορά κεφαλαίου, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μέτρα προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1131 και άλλες διατάξεις».

Οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβηκαν πάντως, με αφορμή την τροπολογία που αφορά την επένδυση του Ελληνικού, η οποία τελικά ψηφίσθηκε μόνο από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

«Υπέρ» του νομοσχεδίου επί της αρχής και στο σύνολο, ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, καταψήφισε μόνο το ΚΚΕ, ενώ με «παρών» τοποθετήθηκε το ΜέΡΑ 25.

Η δεύτερη υπουργική τροπολογία ρύθμιζε θέματα σχετικά με την τοποθέτηση υποθαλάσσιων αγωγών και καλωδίων από κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, δικαίωμα διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων του ΟΣΕ εντός χερσαίας ζώνης λιμένος, ρύθμιση για τις διαδικασίες ειδικής εκκαθάρισης επιχειρήσεων στην Θράκη και στην παραμεθόριο, ρυθμίσεις θεμάτων για τη λειτουργία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ενώ περιελάμβανε και ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε χώρους χερσαίας ζώνης λιμένα, από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτή ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, μόνο από τη ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας