Μήνυμα υπεράσπισης της Λάρισας από τους βανδαλισμούς – Ζημιές 500.000 ευρώ σε Αλκαζάρ και Άλσος (ΦΩΤΟ)

Το θέμα των βανδαλισμών στην Λάρισα, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης, εκεί όπου όλοι στάθηκαν στο πως θα πρέπει να βρεθούν λύσεις, τονίζοντας μάλιστα πως οι πολίτες πρέπει να συνδράμουν κι αυτοί από τη πλευρά τους προστατεύοντας την πόλη.

«Τείνει να γίνει συνήθεια…»

Το πρόβλημα παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, κ. Γιάννης Αλεξούλης, εξηγώντας πως οι βανδαλισμοί στην Λάρισα «τείνουν να γίνουν συνήθεια και υπάρχει ο φόβος να γίνουν νοοτροπία».

Ενώ συνέχισε αναφέροντας για την καθημερινότητα στις υπηρεσίες του Δήμου λέγοντας, » Το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου πλέον ασχολείται με την αποκατάσταση των καταστροφών. Αν και η Δημοτική Αρχή έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο, δεν μπορούμε να κάνουμε πισωγυρίσματα, από μια μικρή ομάδα συμπολιτών. Πρέπει να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες και να προστατέψουμε την πόλη μας. Πρέπει να τη φροντίσουμε».

«Δεν λύνονται τα προβλήματα από τα social media»

Με αυστηρό ύφος μίλησε κι ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, αναφέροντας, «Είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα. Θα ήθελα αυτά τα έξι χρόνια να ξέρω το ποσό που δαπανήθηκαν για τις ζημιές. Ακόμα και σε νέα έργα υπάρχουν μηνύσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Επισκέφθηκα τη νέα πλατεία της Τούμπας όπου έχει τεράστιες καταστροφές.

Τέτοιου είδους καταστάσεις έχουν ένα στοιχείο, την απαξίωση των πολιτών από τα κοινά.

Σε πολλά υπάρχουν «υπογραφές» από κάτω. Εγώ θα καλέσω και την Ελληνική Αστυνομία να πάρουμε μέτρα. Μέτρα ώστε να επισημάνουμε το πρόβλημα και στη συνέχεια να εγκαλέσουμε τους ανθρώπους πως το επόμενο βήμα θα είναι άλλα.

Οι συμπολίτες μας πρέπει να καταγγέλλουν την ίδια στιγμή που γίνεται κάτι. Δεν είναι μια διαδικασία «καρφώνω» κάποιον, αλλά είναι ευθύνη τους να σταθούν ενεργά και προστατέψουν την πόλη. Δεν λύνονται από τα social media κι από τα sites. Υπάρχουν τηλέφωνα για να δράσουμε όπως πρέπει.

Εκ των υστέρων και χωρίς καταγγελίες

Στην συζήτηση τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου εξήγησαν πως το πρόβλημα εστιάζεται πως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις φτάνουν εκ των υστέρων, ζητώντας παράλληλα από τον κόσμο να καταγγείλει τα γεγονότα.

Ζημιές 500.000 ευρώ

Στο συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκε κι ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Σούλτης, εξηγώντας πως από τις κλοπές καλωδίων σε Αισθητικό Άλσος και Αλκαζάρ, υπάρχει μία ζημιά άνω των 500.000 ευρώ, εντάσσοντας στο ζήτημα των βανδαλισμών και το θέμα με τα μπάζα και τις «χωματερές» που δημιουργούνται στην πόλη.

Καμπάνιες και νέα γραμμή

Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κα Ρένα Καραλαριώτου, εξήγησε πως είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η χώρα, τονίζοντας όμως πως πρέπει να δείξουν οι ίδιοι πρώτοι το σωστό παράδειγμα, ενώ αναφέρθηκε πως θα πρέπει να ενισχυθεί με αρμοδιότητες και προσωπικό η δημοτική αστυνομία.

Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων ανέφεραν πως θα ήταν μία λύση να πραγματοποιηθούν καμπάνιες ευαισθητοποίησης των πολιτών, ενώ να ενημερωθούν και οι μαθητές των σχολείων.

Καταδικάστηκε η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καταδίκασε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ενώ αναμένεται μέσω διαπαραταξιακής να εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας