Ο Τζανακούλης αντιδρά για την Αγία Σοφία…

Με μια ανάρτησή του στο facebook o πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης αντιδρά στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί και καλεί τους Λαρισαίους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Έγραψε λοιπόν ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων:

Παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια την Κωνσταντινούπολη για διάφορους λόγους την οποία έχω επισκεφτεί τα τελευταία 40 χρόνια πάρα πολλές φορές και βέβαια κάθε φορά που πάω δηλαδή όλες τις φορές επισκεπτομουν και την Αγία Σοφία για να ακούω κάθε φορά όλους τους θρύλους για αυτόν τον περίφημο Ναό της Χριστιανοσύνης ,για τον μαρμαρωμένο βασιλιά και να βλέπω ξανά και ξανά το αποτύπωμα του ποδιού του αλογου του Παλαιολόγου.
Έχω δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη το Πατριαρχείο ,τον Πατριάρχη. Έχουμε βαφτίσει την κόρη στο Πατριαρχείο ,βοήθησα να επισκεφτεί ο Πατριάρχης την Λάρισα μετά από πολλούς αιώνες. Και βέβαια μέσω του διεθνούς οργάνου της ΤΑ του UCLG που για 10 χρόνια ήμουν μελος της Εκτελεστικής Επιτροπης συνδεθηκα με τον προηγούμενο δημαρχο της Κωνσταντινούπολης τον Τομπας που εξελέγει πρόεδρος του UCLG το 2010 στο συνέδριο που έγινε στην πρωτεύουσα του Μεξικου αν και πολέμησα την εκλογή του στηρίζοντας την εκλογή του νυν πρωθυπουργού της Πορτογαλίας ,τότε δημάρχου Λισσαβώνας ,Αντωνιο Κώστα.
Σήμερα έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ με την στημένη απόφαση αυτού του ανεκδιηγητου Ερντογάν. Ο οποίος έχει γίνει επικίνδυνος και θα γίνεται πιο πολύ όσο περνάει ο καιρός. Είναι σίγουρο ότι αν και περνάει στα ψιλά γράμματα το θέμα της ασθενείας του ότι τον επηρεάζει αρνητικά σε μεγάλο βαθμό που σε συνδυασμό με τα αδιέξοδα της Τουρκίας τον οδηγεί σε αλλοπροσαλες αποφάσεις γιατί νομίζω ότι πρέπει να έχει πλέον το ακαταλογιστο όταν φτάνει να λέει για σύμβολο του έθνους και άλλα ακαταλαβιστικα.
Δυστυχώς όμως όλοι όσοι θα μπορούσαν να τον συμμαζέψουν μένουν σε ευχολόγια και διαπιστώσεις και δεν πιστεύω πλέον σε κανέναν ότι μπορεί να ανατρέψει τις τρελές αποφάσεις του ,ποια Ουνέσκο και ποια διεθνή οργανα,αυτά κάνουν ανακοινώσεις για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους. Θα τρίζουν τα κόκαλα των κτητόρων για μια φορά ακόμα. Δυστυχώς
Είχα σκεφτεί να κάνουμε στις 24 Ιουλίου ,ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί ,συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε πλατεία της πόλης η κάτι στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Χαραυγή ,όμως λόγω κοροναιου και απαγορεύσεων σε συννενόηση με τον Μητροπολίτη κο Ιερώνυμο αυτό θα γίνει στις 20 Ιουλίου στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Νεράιδα παράλληλα με την εκδηλωση για την Κύπρο. Θα μιλήσει ο Μητροπολίτης και πρέπει να είμαστε εκεί ,για να θυμίσουμε στον Ερντογάν και τους δικούς του ότι η Αγιά Σοφιά δεν έχει καμμία σχέση με αυτούς. Όταν κτιζόταν και εγκαινιαζοταν το 537 μΧ αυτοί ήταν χαμένοι νομάδες και αγριοκυνηγοι στις στέπες της ανατολικής Ασίας

Επειδή όπως σας είπα, αγαπητοί φίλοι,το θέμα της Αγίας Σοφίας με έχει στενοχωρήσει παρά πολύ και δεν πρέπει να μείνουμε σε διαπιστώσεις αλλά πρέπει με κάθε τρόπο να διαμαρτυρηθούμε ν αντιδράσουμε, σκέφτηκα ότι στις 24 του μηνός που θα λειτουργήσει η Αγιά Σοφιά ως τζαμί να κάνουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Δυστυχώς όμως κορωνοιος και απαγορεύσεις καθιστουν σχεδόν αδύνατο αυτό το εγχείρημα. Σκέφτηκα να κάνουμε κάτι στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Χαραυγή. Τελικα σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη κο Ιερώνυμο θα συνδυαστεί με την εκδήλωση για την Κύπρο στις 20 Ιουλίου στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Νεράιδα όπου θα μιλήσει ο Μητροπολίτης. Θεωρω σκόπιμη την παρουσία μας για να θυμίσουμε στον Ερντογάν και τους δικούς του ότι όταν κτίστηκε και εγκαινιάστηκε η Αγιά Σοφιά αυτοί ήταν κάπου χαμένοι ως άγριο κυνηγοί στις στέπες της μακρινής ανατολικής Ασίας.

Δείτε την ανάρτηση

Βρείτε μας