Εύβοια: Δραματικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά – Εκκενώθηκε οικισμός (ΦΩΤΟ)

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης οικισμού της Καρύστου. Οι θυελλώδεις άνεμοι συμβάλουν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς και ταυτόχρονα δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Εύβοια.

Συναγερμός στην Εύβοια το μεσημέρι του Σαββάτου (11.07.2020) μετά την εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου. Η φωτιά καίει δασική έκταση και κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Δήλησο, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά.

Στη μάχη της κατάσβεσης στην Εύβοια επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές και εναέρια μέσα 2 ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα καναντέρ. Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Στο evima.gr μίλησε η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα, λέγοντας ότι “η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση. Αυτή την ώρα (σ.σ. 14:00) καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών”. Σημείωσε δε ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Δήλησο, αλλά για την ώρα δεν κινδυνεύει. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυροσβεστική ενημέρωσε κατοίκους του οικισμού Δήλησος να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση του οικισμού, καθώς η φωτιά είναι κοντά. Προς το παρόν αποτεφρώνει δασική έκταση.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν, επίσης, δυνάμεις από Αλιβέρι και Χαλκίδα. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

πηγή: evima.gr

Βρείτε μας