Λάρισα: «Όχι άλλο αίμα στη Βόλου» – Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της περιοχής (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Να ολοκληρωθεί άμεσα ο δακτύλιος της Λάρισας, να γίνει άμεσα η Σύνδεση Βόλου – Περιφερειακής Τρικάλων ζητούν με επιστολή τους οι φορείς της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα, ζητώντας τη συνδρομή του υπουργού Εσωτερικων κ. Θεοδωρικάκου και τη συνεργασία Υπουργείου – Δήμου και Περιφέρειας,  για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος.

Αναλυτικά οι φορείς στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Τις προηγούμενες μέρες είχαμε για άλλη μια φορά δυο τροχαία ατυχήματα στην Οδό Βόλου με σοβαρούς τραυματισμούς πολιτών .
Είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει αυτό και θυμόμαστε όλοι πολύ καλά τα θύματα που έχασαν την ζωή του στον συγκεκριμένο δρόμο .
Είναι πολλοστή φορά που κάνουμε την συγκεκριμένη παρέμβαση .
Παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις μας τα αυτιά όλων των τοπικών , και όχι μόνο αρχόντων , παραμένουν κλειστά .

Δεν είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος ?
Δεν είναι ξεκάθαρο ότι η Βόλου και η Λεωφόρος Καραμανλή θα πρέπει να γίνουν αστικοί δρόμοι ?
Δεν είναι λογικό και ξεκάθαρο ότι πρέπει να ενωθεί η Περιφερειακή Τρικάλων με την Οδό Βόλου ???
Ως πότε θα αγνοείτε το πρόβλημα , ως πότε θα αντιληφτείτε ότι στον Άγιο Γεώργιο και στην Τούμπα κατοικούν πολίτες αυτής της πόλης με τις οικογένειες και τα παιδιά τους ???
Μέχρι τον επόμενο νεκρό ?
Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη στο επόμενο ατύχημα ?
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε έναν ανθρώπινο ασφαλές δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας .
Με την παρούσα επιστολή ζητούμε να ολοκληρωθεί ο δακτύλιος της Λάρισας ώστε να γίνει αποσυμφόρηση της οδού Βόλου από την κίνηση των οχημάτων που είναι επιβαρυμένη σημαντικά .
Εκατομμύρια ευρώ έργων παντού , εξαγγελίες σε όλη την πόλη της Λάρισας , Φαραωνικά έργα σε όλη την Θεσσαλία αλλά δυστυχώς η ανατολική πλευρά της Λάρισας οι συνοικίες της Τούμπας και του Αγίου Γεωργίου είναι ξεχασμένες από όλους .
Το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα λύνεται με την ολοκλήρωση του Δακτυλίου : Περιφερειακή Τρικάλων – Γέφυρα Βιορκαπέτ – Οδός Βόλου αφού μόνο έτσι η κίνηση και ειδικά των βαρέων οχημάτων θα διοχετευτεί εκτός του Αστικού Ιστού .
Είναι η μόνη λύση για να σταματήσει η διέλευση των φορτηγών – βαρέων οχημάτων και να μειωθεί η κίνηση στην πολύπαθη οδό Βόλου όπου καθημερινά αποτελεί ένα μαρτύριο για τους κατοίκους , τους οδηγούς και κυρίως εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για όλους και ιδιαίτερα για τους μαθητές αφού υπάρχουν δυο πολύ μεγάλα σχολεία με εκατοντάδες μαθητές που καθημερινά διασχίζουν την οδό Βόλου ..

• Να γίνει τώρα αστικός δρόμος η Λεωφόρος Καραμανλή και η Βόλου με ουσιαστική λύση .
• Να γίνει ο αποχαρακτηρισμός των οδών Βόλου και Λεωφόρου Καραμανλή από Εθνική οδό και να μετατραπούν σε οδούς αστικής κυκλοφορίας .
• Να γίνει άμεσα αποσυμφόρηση της Βόλου με ουσιαστική λύση.
• Μοναδική ουσιαστική λύση για τα παραπάνω είναι να ολοκληρωθεί ο Περιφερειακός της Λάρισας με την σύνδεση Βόλου- Κόμβου Βιορκαπέτ – Περιφερειακή Τρικάλων.

ΟΧΙ άλλα θύματα στην οδό Βόλου , οι πολίτες της δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας , πείτε ΝΑΙ στην ολοκλήρωση του δακτυλίου , πείτε ΝΑΙ στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην οδό Βόλου όπως πολύ πετυχημένα έχετε κάνει στην υπόλοιπη Λάρισα».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας