Οι Βολιώτισσες πάνε στον πλαστικό χειρουργό για αυξητική στήθους – Ενδιαφέρον για μπότοξ και από άνδρες

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των Βολιωτών να προχωρήσουν σε κάποια αισθητική επέμβαση στο πλαίσιο της αποκατάστασης κάποιας ατέλειας στο σώμα και στο πρόσωπό τους. Έτσι απευθύνονται σε πλαστικούς χειρουργούς της πόλης, ζητώντας να πραγματοποιήσουν από αυξητική στήθους, μέχρι λιποαναρρόφηση στην κοιλιά, αλλά κυρίως μπότοξ και ενέσιμες επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Κωνσταντίνο Πάτση έχει αλλάξει η νοοτροπία των κατοίκων του Βόλου σε σχέση με το παρελθόν αναφορικά με τις αισθητικές επεμβάσεις, με την αγορά της πόλης να βρίσκεται σε άνθηση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2019 παρατηρήθηκε μια άνοδος του ποσοστού των επεμβάσεων από το 2018 κατά 3%. Πριν την περίοδο της οικονομικής κρίσης η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη, αλλά και οι τιμές «αλμυρότερες». Πλέον το κόστος μιας αισθητικής επέμβασης έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 30%, αφού σύμφωνα με τον κ. Πάτση, εκεί που απαιτούνταν 5.000 ευρώ πλέον για την ίδια δουλειά ο ενδιαφερόμενος θα καταβάλλει 3.500 ευρώ. Ο γιατρός σκιαγραφεί το προφίλ του Βολιώτη και της Βολιώτισσας τονίζοντας πως δεν πείθονται εύκολα, αλλά δείχνουν ενδιαφέρον στο να πειράξουν το σώμα τους.
«Μετά τη λήξη της καραντίνας ο κόσμος δείχνει μια διστακτικότητα στο να προβεί σε κάποια επέμβαση, καθώς πιθανώς να μην επιθυμεί να ξοδέψει χρήματα κρατώντας τα για το ενδεχομένως δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται».

Το 90% γυναίκες
Δεν αποτελεί μυστικό ότι το λεγόμενο «ασθενές» φύλο προτιμά την κλίνη του πλαστικού χειρουργού, κάτι που επιβεβαιώνεται άλλωστε από τους ίδιους τους γιατρούς, με τον κ. Πάτση να επισημαίνει πως εννιά στους δέκα που προσέρχονται στο ιατρείο είναι γυναίκες. Παράλληλα και οι άνδρες από την πλευρά τους τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να επισκέπτονται τον πλαστικό ζητώντας να φτιάξουν τη μύτη τους, τα βλέφαρα και να κάνουν λιποαναρρόφηση σε κοιλιά και στήθος για να αντιμετωπίσουν σε κάποιες περιπτώσεις αποτελεσματικά τη γυναικομαστία, ιδίως το καλοκαίρι για να βγουν στην παραλία, όπως θεωρούν ότι είναι σωστό για αυτούς. Περίοδος επεμβάσεων στα βλέφαρα είναι αυτή του Πάσχα, όταν και οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν άδεια από τη δουλειά τους.

«Ναι» στο στήθος, «όχι» στους γλουτούς
Οι Βολιώτισσες από την πλευρά τους διαλέγουν παρεμβάσεις στο σώμα τους και στο στήθος, ενώ σε αντίθεση με τις Αθηναίες οι οποίες καταφεύγουν και στην ανόρθωση των γλουτών, εδώ το ενδιαφέρον είναι από ελάχιστο έως ανύπαρκτο. Η πλειοψηφία τους επιλέγει τις ενέσιμες θεραπείες, όπως το μπότοξ, τα υαλουρονικά, αλλά και τη λιποαναρρόφηση, σε κοιλιά, μέση, και σε άλλα σημεία του σώματός τους. Επιπλέον μεγάλη πέραση στις Βολιώτισσες έχει η αυξητική στήθους, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο κάποιες να προσφεύγουν στους πλαστικούς χειρουργούς για αφαίρεση μέρους των μαστών τους.

Άνοδος κατά 50%
Αύξηση κατά 50% στην προσέλευση από τα μέσα Μαΐου και μετά σε σχέση με πέρσι παρατηρεί ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Λάμπρος, με τον κόσμο στην πόλη να δείχνει ενδιαφέρον για αισθητικές κυρίως επεμβάσεις. Όπως τονίζει στη «Θ» το 90% των πελατών του είναι γυναίκες, με το υπόλοιπο άνδρες και παράλληλα το μεγαλύτερο κομμάτι, γύρω στο 80% επιλέγει την αισθητική χειρουργική. «Ένα κομμάτι είναι η αισθητική χειρουργική, ένα δεύτερο η επανορθωτική χειρουργική, ένα τρίτο το έγκαυμα και ένα τελευταίο οι επεμβάσεις στο χέρι (αποκατάσταση συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα)».

Μπότοξ και οι άνδρες
Όπως αναφέρει ο κ. Λάμπρος οι άνδρες στον Βόλο ζητούν να πραγματοποιήσουν λιποαναρροφήσεις, κοιλιοπλαστικές, βλεφαροπλαστικές, αλλά και μπότοξ, με τις γυναίκες από μέρους τους να θέλουν να φτιάξουν κυρίως το πρόσωπό τους, μέσω μπότοξ και υαλουρονικού. Εκτός των παραπάνω όμως μεγάλη προτίμηση επιδεικνύουν και στη βλεφαροπλαστική, ενώ σταθερά στις πρώτες τους επιλογές είναι η αυξητική στήθους.
Ο Βόλος όμως συγκεντρώνει κόσμο και από άλλες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί περιφερειακό κέντρο επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής, αφού εκτός από την υπόλοιπη Θεσσαλία έρχονται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, όπως και από άλλες πιο μακρινές περιοχές της χώρας.
«Σε αντίθεση με αυτό που νομίζει ο κόσμος πλαστικές επεμβάσεις γίνονται και το καλοκαίρι, αρκεί ο ασθενής να γνωρίζει πως ένα μικρό διάστημα μετά το χειρουργείο δεν θα πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο» κατέληξε ο κ. Λάμπρος.

Βρείτε μας