Λαρισαϊκή εκπροσώπηση στο φεστιβάλ Βενετίας

Με αφορμή τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ “Ennio: The Maestro” του Giuseppe Tornatore για τον εμβληματικό συνθέτη Ennio Morricone και μετά από επιθυμία του ίδιου του Giuseppe Tornatore και του Giovanni Morricone, οι οποίοι με μεγάλο θαυμασμό είχαν ανακαλύψει ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone είναι ο μοναδικός σύλλογος παγκοσμίως αφιερωμένος στον μαέστρο, οι κινηματογραφιστές από την Ακαδημία Giuseppe Tornatore, ο παραγωγός Gianni Russo και ο οπερατέρ Giorgio Fracassi, είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα και την πόλη της Λάρισας τον Απρίλιο του 2019 για να αντλήσουν υλικό για το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ.

Tο ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο συνθέτη με την ελληνική συμμετοχή του πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone αναφέρεται στην ζωή του συνθέτη και στην πορεία του στην σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής. Δημιουργήθηκε από υλικό πενήντα ωρών συνεντεύξεων του ίδιου του μαέστρου στην οικία του από τον Giuseppe Tornatore και από 716 συνεντεύξεις όπως των Quentin Tarantino, Clint Eastwood, John Williams και μεταξύ αυτών και του προέδρου του πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Κωνσταντίνου Παπακώστα και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Συλλόγου Αστέριου Λάσκαρη, με ερωτήσεις που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Giuseppe Tornatore.

Το ντοκιμαντέρ είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 2020, που δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας Covid 19, θα προβληθεί όμως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Βενετίας 2020 το οποίο θα διεξαχθεί κανονικά. Στις 28 Αυγούστου περιμένουμε την ανάλογη ανάρτηση στη βάση δεδομένων του IMDb.

το link απο το ντοκιμαντέρ

https://www.imdb.com/title/tt3031654/?ref_=nv_sr_srsg_0&fbclid=IwAR2RCfShvKNKQjP0ufJMT_CU7IkNnxpeZcSOo1z_FAC7cWtakV6fDt_n5Qg

Πηγή: ert.gr

Βρείτε μας