Φορείς Αγίου Γεωργίου: Όχι άλλο αίμα στην οδό Βόλου

Κραυγή αγανάκτησης από τους φορείς του Αγίου Γεωργίου Λάρισας, μετά τα δύο νέα ατυχήματα και τους σοβαρούς τραυματισμούς στην οδό Βόλου που ζητούν με νέα ανακοίνωση να  άμεσα η Σύνδεση Βόλου – Περιφερειακής Τρικάλων. Αναλυτικά:

«Παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις μας τα αυτιά όλων των τοπικών και όχι μόνο αρχόντων, παραμένουν κλειστά.

Ως πότε ;

Μέχρι το επόμενο θύμα;  Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη στο επόμενο ατύχημα;

Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος κλείνουν τα μάτια σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά ανθρώπινες ζωές!!!

Συνεχίζουμε να  διεκδικούμε έναν ανθρώπινο ασφαλές δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας.

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε να ολοκληρωθεί ο δακτύλιος της Λάρισας ώστε να γίνει αποσυμφόρηση της οδού Βόλου από την κίνηση των οχημάτων που είναι επιβαρυμένη σημαντικά.

Εκατομμύρια ευρώ έργων παντού, εξαγγελίες σε όλη την πόλη  της Λάρισας, Φαραωνικά έργα σε όλη την Θεσσαλία αλλά δυστυχώς η ανατολική πλευρά της Λάρισας οι συνοικίες της Τούμπας και του Αγίου Γεωργίου είναι ξεχασμένες από όλους.

Το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα με την ολοκλήρωση του Δακτυλίου: Περιφερειακή Τρικάλων – Γέφυρα Βιορκαπέτ – Οδός Βόλου αφού μόνο έτσι η κίνηση και ειδικά των βαρέων οχημάτων θα διοχετευτεί εκτός του Αστικού Ιστού.

Είναι η μόνη λύση για να σταματήσει η διέλευση των φορτηγών – βαρέων οχημάτων και να μειωθεί η κίνηση στην πολύπαθη οδό Βόλου όπου καθημερινά αποτελεί ένα μαρτύριο για τους κατοίκους, τους οδηγούς και κυρίως εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για όλους και ιδιαίτερα για τους μαθητές αφού υπάρχουν δυο πολύ μεγάλα σχολεία με εκατοντάδες μαθητές που καθημερινά διασχίζουν την οδό Βόλου. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει την ζωή τους τρεις άνθρωποι στη συγκεκριμένη οδό ενώ τα ατυχήματα με μικροτραυματισμούς και υλικές ζημίες είναι καθημερινά.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο Υπουργός  κ. Κώστας Καραμανλής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμαρχος κ. Καλογιάννης να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες τώρα για τον αποχαρακτηρισμό της Λεωφόρου Καραμανλή και της οδού Βόλου από Εθνική Οδό σε δρόμο Αστικό κάτι που γίνει μόνο με την ολοκλήρωση του δακτυλίου στη Λάρισα. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ένας δρόμος στολίδι για όλη την πόλη της Λάρισας και είναι κρίμα να μην έχει αστικό χαρακτήρα.

  • Να γίνει τώρα  αστικός δρόμος η Λεωφόρος Καραμανλή και η Βόλου με ουσιαστική λύση.
  • Να γίνει ο αποχαρακτηρισμός των οδών Βόλου και Λεωφόρου Καραμανλή από Εθνική οδό  και να μετατραπούν  σε οδούς  αστικής κυκλοφορίας.
  • Να γίνει άμεσα αποσυμφόρηση  της  Βόλου με ουσιαστική λύση.
  • Μοναδική ουσιαστική λύση για τα παραπάνω είναι  να ολοκληρωθεί ο Περιφερειακός  της Λάρισας με την σύνδεση Βόλου – Κόμβου Βιορκαπέτ  – Περιφερειακή Τρικάλων.

ΟΧΙ άλλα θύματα στην οδό Βόλου, οι πολίτες της δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας, πείτε ΝΑΙ στην ολοκλήρωση του δακτυλίου, πείτε ΝΑΙ στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην οδό Βόλου  όπως πολύ πετυχημένα έχετε κάνει στην υπόλοιπη Λάρισα.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας