Κορωνοϊός στη Βρετανία: Ένας στους πέντε ασθενείς μολύνθηκε σε νοσοκομείο

Περίπου ο ένας στους πέντε ασθενείς με κορωνοϊό μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βρετανίας, έγραψε η εφημερίδα The Telegraph επικαλούμενη εκτιμήσεις κυβερνητικών επιστημόνων.

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μετάδοση μέσα στα νοσοκομεία πιστεύεται ότι αντιστοιχούσε στο 22% των κρουσμάτων μόλυνσης και σε αυτό αποδίδεται ως και το 11% των θανάτων στη χώρα, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται η Τέλεγκραφ.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τις πιο φτωχές περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας

Σύμφωνα με τον Guardian, οι άνθρωποι στις φτωχότερες γειτονιές της Αγγλίας και της Ουαλίας, κινδύνευαν δύο φορές περισσότερο να πεθάνουν από κορωνοϊό, σε σχέση με όσους έμεναν σε πιο προνομιούχες περιοχές, σύμφωνα με στοιχεία του Office for National Statistics (ONS).

Η μελέτη αποκαλύπτει τον δυσανάλογο αντίκτυπο του αριθμού θανάτων σε ορισμένα μέρη, όπως για παράδειγμα στο Λονδίνο, όπου οι φτωχότερες γειτονιές επλήγησαν περισσότερο.

Τα στοιχεία, τα οποία καλύπτουν τη χρονική περίοδο από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο, δείχνουν πως οι άνθρωποι που ζούσαν στο 10% των πιο φτωχών περιοχών της Αγγλίας, πέθαναν με ρυθμό 128,3 στους 100.000, ενώ στο 10% των πιο ακριβών περιοχών ο ρυθμός θανάτων ήταν 58,8 στους 100.000.

Αντίστοιχα και στην Ουαλία, ο ρυθμός στις φτωχές περιοχές ήταν 109,5 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκων ενώ στις πλούσιες 57,5 στους 100.000.

Πηγή: news247.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας