Τα «δεκανίκια» του Καλογιάννη, τα μαθήματα σαβουάρ βιβρ, τα αυτιά που τράβηξε η Ρένα και άλλες καλοκαιρινές ιστορίες…

Η ψήφιση του δανείου που θέλει να πάρει ο Δήμος Λαρισαίων κυριάρχησε στην τοπική ειδησεογραφία την προηγούμενη εβδομάδα, με μια επεισοδιακή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε πολλά παραλειπόμενα αλλά και πολλά που ακολούθησαν. Με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και το πρώτο Σαββατοκύριακο στις καφετέριες με μέτρα και αποστάσεις η πρώτη έκδοση του Παρα-πολιτικού τον Ιούνιο έχει πολλά να μοιραστεί και πάλι μαζί σας.

*Με την είδηση να βγαίνει με το πρώτο σφύριγμα της έναρξης του Δημοτικού Συμβουλίου μάθαμε ότι η επόμενη συνεδρίαση υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνει στο χώρο της ΔΕΥΑΛ και να είναι και δια ζώσης μετά από τον Μάρτιο. Με πολλούς να το βλέπουν θετικά αλλά και κάποιους να λένε «να μην βιαζόμαστε παιδιά», την ώρα που έκλειναν τα μικρόφωνα στο τέλος της συνεδρίασης. Μαθαίνω πάντως ότι αυτοί που δυσκολεύονται είναι εκείνοι που ήδη έχουν κάνει ή ετοιμάζουν τη μετακόμιση τους στα κοντινά παράλια…

*Οι δύο συνεδριάσεις ξεκίνησαν με το απουσιολόγιο που κράτησε η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Με απουσίες ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση αλλά όσο πλησίαζε η συζήτηση του θέματος του δανείου η προσέλευση ήταν μεγάλη και έφτασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης να είναι παρόντες οι 48 από τους 49 Δημοτικούς Συμβούλους, με μοναδικό δικαιολογημένο απόντα μιας και ταξίδευε από την Αθήνα για τη Λάρισα τον Απόστολο Παπαπαρίση. Ο οποίος στις καθυστερήσεις την ώρα την ψηφοφορίας πήρε το λόγο είπε «είμαι και εγώ εδώ» και έκανε το 25-24 σε μια δραματική ψηφοφορία. Με δεκανίκια Γούλα και Γαμβρούλα, όπως εύστοχα μου τόνισε φίλος αυτοδιοικητικός, η Συμπαράταξη πέρασε το θέμα του δανείου και τα χαμόγελα δεν έλειπαν μετά την ψηφοφορία.

Καουμπόης για ψάρεμα στον Πηνειό ο Κοσμάς… Που τον έχει τον Μισέλ;

*Με προβλήματα στη σύνδεση του internet ο Απόστολος Καλογιάννης αναγκάστηκε να αφήσει το γραφείο του και να μετακομίσει στον προθάλαμο, στο γραφείο του συνεργάτη του Περικλή Καμάρη και να συνεχίσει από εκεί να συμμετέχει στη συνεδρίαση. Μα καλά είναι πράγματα αυτά; Κοτζάμ δήμαρχος Λαρισαίων και να έχει κακή σύνδεση το internet; Αυτά βλέπει η Ρένα και θέλει να κάνει όλο και πιο επιθετική αντιπολίτευση… Και ψηφιακή φαντάζομαι!

Ρένα Καραλαριώτου πάντως ανέβασε τόνους την επομένη της συνεδρίασης. Με ένα «δυνατό» δελτίο τύπου έβαλε στην πρίζα την Δημοτική Αρχή και πάλι μετά από καιρό, άφησε αιχμές για θέματα διαχείρισης βάζοντας στο τραπέζι την ερώτηση «είναι τελικά οικονομικά εύρωστος ο Δήμος Λαρισαίων ή υπάρχει οικονομική αδυναμία;». Με μια συντονισμένη επίθεση στο διαδίκτυο και από τα μέλη της Δημοτικής της ομάδας. Ανάμεσα τους και ο Θανάσης Μαμάκος που μπορεί να μην ποστάρει συχνά θέματα επικαιρότητας, αλλά όταν το κάνει μαζεύει πολλά like και γίνεται θέμα συζήτησης…

Ρένα πάντως είχε την τιμητική με πολλές συνεντεύξεις και στα κανάλια μετά το Δημοτικό Συμβούλιο. Με αποκορύφωμα την συνέντευξη στην TRT και τον Σωτήρη Πολύζο με ερωτήσεις που έκαιγαν και με το κρίσιμο ερώτημα να διατυπώνεται την τελευταία στιγμή για το αν θα είναι και πάλι υποψήφια. Με ντρίπλα προσπάθησε να ξεφύγει έξυπνα από τον συνομιλητή της, λέγοντας ότι ακόμη είναι νωρίς και αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Σίγουρα είναι νωρίς να δούμε τι θα γίνει το 2023 αλλά με τον τρόπο της έβαλε σε κάποιους να σκεφτούν πως μέσα της το θέλει… Μάλλον όμως αυτό το θέλει και ο Καλογιάννης λέω εγώ! Με την παράδοση των δύο νικών απέναντι της να τον κάνει να πιστεύει ότι μπορεί το 3 στα 3.

*Αλλά υπήρχε και ένα ακόμα ερώτημα από τον Σωτήρη Πολύζο που ήταν μαχαιριά στην καρδιά… Την ρώτησε αν υπάρχει ρήγμα στην παράταξη της «Λάρισα Μπροστά». Όσοι πάντως βλέπουν πράγματα από κοντά εντοπίζουν θεματάκια αλλά όχι για το ζήτημα του δανείου. Κάτι που ανάγκασε την Ρένα να συγκαλέσει την Δημοτική ομάδα σε έκτακτη συνάντηση και χωρίς να υπάρχει στο πρόγραμμα Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί έγιναν παράπονα από ότι μαθαίνω για την συμπεριφορά συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων που με κάθε ευκαιρία στέλνουν δελτίο τύπο από τα προσωπικά τους mail, ακολουθώντας δική τους γραμμή χωρίς να έχουν ενημερώσει την ομάδα. Η επικεφαλής της παράταξης «τράβηξε αυτιά», έκανε συστάσεις (το θέμα είναι ποιος θα τα εφαρμόσει…) και τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν με το επόμενο δελτίο τύπου της παράταξης. Η επίσκεψη στελεχών στην Αμυγδαλέα και η κριτική για τα σκουπίδια εκεί ήταν μια παρέμβαση χωρίς συντακτικά λάθη και κορώνες…

*»Έχουμε πέσει απ’ τα σύννεφα με την τακτική της κυρίας Καραλαριώτου» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Θάνος Αδαμόπουλος… Ας προσέχει ο ίδιος μην πέσει από τα σύννεφα γενικά θα έλεγα εγώ αλλά για άλλους λόγους. «Αρκεί να σας πω ότι καλούμαι ως αντιδήμαρχος Οικονομικών να τρέξω το επόμενο διάστημα για να πληρώσω έργο του 2003» τόνισε πετώντας τη μπηχτή του για την 15ετία του Κώστα Τζανακούλη. Πολλά μαχαίρια βγαίνουν τελευταία. Και όποιον πάρει ο Χάρος!

*Μια ανακοίνωση με πολλές αιχμές και η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της Δ.Ε. Αμπελώνα Χρίστου Μάμμου από τη θέση του Αντιδημάρχου αλλά και η ανεξαρτητοποίηση του ήταν το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης πορείας μετά την ένταση των τελευταίων ημερών στο Δημαρχιακό μέγαρο του Τυρνάβου. Μια ανεξαρτητοποίηση που πόνεσε αρκετά την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα. Πλέον η παράταξη του Δημάρχου έχει τον ίδιο αριθμό Δημοτικών Συμβούλων με την παράταξη Ροντούλη. Προβλέπονται νέα επεισόδια στο σήριαλ και είναι σίγουρο ότι μέχρι το 2023 δεν θα πλήξουμε. Λίγο και η στάση Ροντούλη στο θέμα του Αμπελώνα μας έβαλε σε σκέψεις!

*Μύλος μετά τον καυγά με την ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στις Βουλευτίνες του νομού Άννα Βαγενά και Λίτσα Λιακούλη. Με αποκορύφωμα το «είναι άσχετη» και το αν «είναι βουλευτής του νομού» που ακούστηκαν να δημιουργούν μια απίστευτη ομορφιά ( μαντέψτε ποια το είπε για την άλλη και κερδίστε πλούσια δώρα). Σκληρές κουβέντες και όλα τα φώτα στραμμένα στην επόμενη επίσημη εκδήλωση που θα βρεθούν οι δύο κυρίες. Θα ανταλλάξουν ματιές; Θα μιλήσουν; Θα έχουμε Γαλλικά και πιάνο; Καλά κάνει η άλλη γυναίκα βουλευτής του νομού και δεν μπλέκει μαζί τους. Η Στέλλα Μπίζιου πάντως δεν χάνει την ευκαιρία να ανεβάζει φωτογραφίες από τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχει, με αυτή στα Αναφιώτικα να γίνεται viral, ανάμεσα στο απαιτητικό πρόγραμμα που έχει μια γυναίκα βουλευτής της επαρχίας στην Αθήνα.

*Εβίβα! Τα ήπιαν τα τσιπουράκια τους (και χωρίς αποστάσεις) Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπαράταξης και ο Πρόεδρος των Ποντίων Χρήστος Τοπαλίδης. Έτσι είναι οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται! Κρατάει χρόνια φαίνεται αυτή η κολόνια…

*Η μητέρα των μαχών πάντως έγινε μεταξύ παπα-Ρίζου Κομήτσα με τον ευρωβουλευτή μας cool Αλέξη Γεωργούλη με αφορμή την υιοθεσία μονοπατιού από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έκανε τον πρώην Δήμαρχο Κιλελέρ και νυν ιερέα στην Ανατολή Αγιάς να ξεσπαθώσει! Λίγο πολύ γνωστά όσα ακολούθησαν, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στους δύο γείτονες στην όμορφη και γραφική Ανατολή. Το μεγάλο πάρτι έγινε σε Αθηναϊκά κανάλια και ραδιόφωνα όταν ο Αλέξης Γεωργούλης ανακοίνωσε την υιοθεσία του μονοπατιού. Ο γνωστός τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Ουγγαρέζος δεν έχασε την ευκαιρία να προτρέψει τον Ευρωβουλευτή να υιοθετήσει και κανένα πεζοδρόμιο με την πρώτη ευκαιρία.

*Να του τη βγει έτσι ο πρόεδρος Δεληγιάννης δεν το περίμενε ποτέ ο Ντίνος Βαϊούλης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την ατάκα «κύριε Βαϊούλη δεν γίνονται έτσι οι ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο», για να απαντήσει ο επικεφαλής της παράταξης Λαρισαίων Κοινόν «να μου κάνετε μαθήματα σαβουάρ βιβρ κύριε Δεληγιάννη». Ομορφιές χωρίς τέλος, σε λίγο θα κόβουν εισιτήριο για να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις με το θέαμα που προσφέρεται…

*Κουίζ για ψαγμένους: Γιατί κατέβηκε άμεσα ανάρτηση για μυστικό δείπνο Αντιδημάρχου με Δήμαρχο της περιοχής σε εστιατόριο της λίμνης Πλαστήρα; Ενοχλήθηκε κανείς ή έγινε κατόπιν εντολής; Εμείς πάντως μαθαίνουμε και το έχουμε ξαναγράψει ότι στον συγκεκριμένο Δήμο είναι τόσο έντονη η δυσαρέσκεια με κάποιους να λένε πράγματα που δεν γράφονται… Από τις υπηρεσίες μέχρι και τα υψηλά κλιμάκια!

*Στα όμορφα Τρίκαλα εντυπωσιακή η παρουσίαση για το πώς θα γίνουν οι δύο κεντρικές πλατείες από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Με ένα βίντεο που έκανε όλους να λένε τα καλύτερα για τον Δήμαρχο και το project. Δεν ξέρω αν άρεσε και στον Κώστα Αγοραστό που ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση στα Τρίκαλα με τη βοήθεια Μιχαλάκη!

*Η τοποθέτηση της εβδομάδας έγινε στη Βουλή από τη Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η εισαγωγή των Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο εξυπηρετούν τα Αμερικανικά συμφέροντα. Έπεσαν τα τσιμέντα στο Κοινοβούλιο και εδώ έρχεται το κρίσιμο ερώτημα… Μήπως η επαναφορά των Λατινικών στο Λύκειο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ρωμαίων;

Ο Παρα-πολιτικός

Δείτε επίσης

Βρείτε μας