Τριήμερο με πολλά καιρικά… «πρόσωπα» – Δείτε τον καιρό στη Λάρισα

Με πολλά καιρικά φαινόμενα θα εξελιχθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή της Λάρισας.

Σάββατο με μπόρες και καταιγίδες, έως και τη Δευτέρα όπου θα υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Αναλυτικά:

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Προβλέπεται στο Ιόνιο ,στην Ήπειρο, στη δυτική Πελοπόννησο, την δυτική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία ,τη Μακεδονία και αργότερα τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μπόρες στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Ο καιρός θα βελτιωθεί από αργά το βράδυ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στους νόμους Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς και στις ορεινές περιοχές όλης της περιφέρειας. Στη Μαγνησία και τις Σποράδες όπως και στα παραθαλάσσια τμήματα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και σύντομα. Από αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: Προβλέπεται συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με τοπικές μπόρες, ανοίγματα του καιρού αλλά και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 18/24°C
Τρίκαλα 18/23°C
Καρδίτσα 18/23°C
Βόλος 19/26°C
Καλαμπάκα 17/21°C
Ελασσόνα 17/21°C
Αγιά 18/24°C
Φάρσαλα 11/23°C
Σποράδες 20/26°C

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Προβλέπεται αρχικά σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στις ορεινές περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 15/32°C
Τρίκαλα 15/31°C
Καρδίτσα 15/31°C
Βόλος 17/27°C
Καλαμπάκα 14/30°C
Ελασσόνα 13/28°C
Αγιά 14/28°C
Φάρσαλα 13/31°C
Σποράδες 19/25°C

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγα σποραδικά φαινόμενα με βελτίωση το βράδυ.

Θεσσαλία: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες νοτιοδυτικοί 3 μποφόρ στα πεδινά ενώ νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση στα θαλάσσια.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 16/32°C
Τρίκαλα 16/31°C
Καρδίτσα 16/31°C
Βόλος 18/29°C
Καλαμπάκα 15/30°C
Ελασσόνα 15/29°C
Αγιά 16/28°C
Φάρσαλα 15/31°C
Σποράδες 20/26°C

Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Δείτε επίσης

Βρείτε μας