Μαθήματα αστρονομίας το καλοκαίρι στη Λάρισα

Το Σχολείο Αστρονομίας προσφέρει, αυτό το καλοκαίρι, μαθήματα αστρονομίας για μικρούς και μεγάλους.

Στο Περιβόλι τ΄ Ουρανού, έναν όμορφα διαμορφωμένο κήπο, μόλις 3 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, ξεναγούμε τους φίλους των άστρων στο θερινό νυχτερινό ουρανό. Μαθαίνουμε για τους αστερισμούς και τη μυθολογία τους και παρατηρούμε με κιάλια και τηλεσκόπιο τα αστρονομικά αντικείμενα που αυτοί φιλοξενούν.

Ακόμη μαθαίνουμε για τον κοσμικό σύντροφο του πλανήτη μας, τη Σελήνη. Κατανοούμε το μηχανισμό των φάσεων και αναγνωρίζουμε, παρατηρώντας τη με το τηλεσκόπιο, τους εντυπωσιακούς κρατήρες, τις οροσειρές και τις «θάλασσές»της.

Επίσης κατά τη διάρκεια της μέρας παρατηρούμε, με ειδικά τηλεσκόπια, το δικό μας άστρο, τον Ήλιο και μαθαίνουμε πως λειτουργεί και πως παράγει το φως και τη θερμότητα που απλόχερα μας χαρίζει.

Τα μαθήματα παραδίδονται σε ολιγομελή τμήματα με μέγιστο αριθμό τα δέκα (10) άτομα και ελάχιστο πέντε (5), τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 6983512219 ή αποστείλετε μήνυμα στο info@enastron.org. Υπεύθυνος δράσεων Σχολείου Αστρονομίας Μπιρσιάνης Γιώργος.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας