Δημοσκόπηση Pulse: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Μητσοτάκη, Τσιόδρα και… διακοπές

Με 19,5 μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 42,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 6% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει αδιαφιλονίκητα καταλληλότερος για πρωθυπουργός (50%) με διαφορά 26 μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα (24%)

Την ίδια ώρα, θετικά αξιολογούν οι πολίτες τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις κινήσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας. Το 48% την αξιολογεί σίγουρα θετικά, ενώ το 27% «μάλλον θετικά». Την ίδια ώρα, το 55% αξιολογεί θετικά την επιστημονική επιτροπή και τον Σωτήρη Τσιόδρα, δείχνοντας εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, το 54% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης βλέπουν με «καλό μάτι» τα όσα έχουν ανακοινωθεί. Το 18% αναφέρει πως τα μέτρα βρίσκονται «σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση», ενώ το 36% «μάλλον σε σωστή κατεύθυνση». Παράλληλα, το 37% υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι προς τη λάθος κατεύθυνση.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας