Τρίκαλα: Εκοιμήθη ο πατέρας Αθανάσιος Κουμπής

Ένας από τους πιο δραστήριους και αγαπητούς κληρικούς της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών αναπαύτηκε εν Κυρίω στα 72 του χρόνια, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο πατέρας Αθανάσιος Κουμπής υπήρξε άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς. Δίπλα στον φτωχό και στον άνθρωπο που είχε ανάγκη. Διακρίθηκε για το σπουδαίο φιλανθρωπικό του έργο, το οποίο εν πολλοίς έκανε σιωπηλά.

Για πολλά χρόνια εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής και τα τελευταία πολλά χρόνια ο παπάς του αγαπημένου του Γαρδικίου, το οποίο εξυπηρετούσε κάθε χρόνο από το Πάσχα και μετά, χτυπώντας την καμπάνα και λειτουργώντας επί του Θυσιαστηρίου του ιστορικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ διετέλεσε για πολλά χρόνια επίσης εφημέριος της Αγίας Παρασκευής Τζούρτζιας Ασπροποτάμου. Στο Γαρδίκι αναστήλωσε το καμπαναριό του Ναού, άλλαξε τη σκεπή στο Καθολικό, φρόντισε για την αναστήώση του εξωκκλησίων της Αγίας Τριάδας και του Αϊ Λιά, ενώ αναστήλωσε εκ βάθρων τη Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου, μέσα στο δάσος του Γαρδικίου.

Εξυπηρετούσε για πολλά χρόνια την Κόρη, τον Παραπόταμο, την Κάτω Ελάτη και τις Ιερές Μονές Μεγάλου Μετεώρου και Αγίου Στεφάνου (πριν το διαχωρισμό της Μητροπόλεως), καθώς και το γυναικείο Μοναστήρι της Γκούρας. Κινητοποίησε κόσμο πολύ για δωρεές για την ανέγερση του Αγίου Γεωργίου Αμπελακίων, τον οποίο και καμάρωνε.

Δραστήριος πολύ, δημιούργησε την Τράπεζα Αγάπης της Αγίας Μονής, ενώ επί χρόνια ήταν υπεύθυνος στο γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

Έκανε μια εξαίρετη οικογένεια, την οποία και καμάρωνε.

Το σκήνωμά του θα τεθεί εις προσκύνηση από τις 8 π.μ. της Δευτέρας στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων και ενώπιόν του θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 12 μ. στον ίδιο Ναό.

Ο Θεός να τον αναπαύει εν σκηναίας δικαίων. Αιωνία του η μνήμη

Πηγή: trikalavoice.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας