Προσοχή! Χάκαραν το facebook Λαρισαίας δασκάλας – Απάτη με μηνύματα στο messenger (ΦΩΤΟ)

Νέο κρούσμα ηλεκτρονικής απάτης στη Λάρισα.

Αυτή τη φορά θύμα υπήρξε μια Λαρισαία δασκάλα, η οποία δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από φίλους και γνωστούς της καθώς φαινόταν ότι η ίδια είχε αποστείλει inbox μηνύματα σε εκατοντάδες φίλους της στο facebook ζητώντας-δήθεν-να της μεταφέρουν χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τι Νέα Λάρισα;» όλα ξεκίνησαν όταν της είχε έρθει μήνυμα στο messenger από φίλη της (προφανώς χακαρισμένο προφίλ) να ψηφίσει σε ένα διαγωνισμό πατώντας ένα link. Στη συνέχεια το link αυτό ζητούσε ξανά τους κωδικούς της στο facebook για να συνδεθεί, και με το που τους έβαλε, ο λογαριασμός της χακαρίστηκε από επιτήδειους και δεν μπορούσε να ξαναμπεί.

Από τη στιγμή που της χάκαραν το προφίλ της, οι επιτήδειοι ζητούσαν χρήματα από τους φίλους της στο facebook, καθώς και τον αριθμό της χρεωστικής τους κάρτας και το IBAN. Μάλιστα έπιαναν κανονικό διάλογο με τα υποψήφια θύματα τους λέγοντας πως τα χρήματα θα τα επιστρέψουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο μήνυμα είχε σταλεί από τον συγκεκριμένο λογαριασμό σε μαζική αποστολή.

Η Λαρισαία δασκάλα απευθύνθηκε ήδη στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία της έδωσε σαφείς οδηγίες για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν εάν λάβετε τέτοιου είδους μηνύματα από δήθεν «φίλους» που ζητούν χρήματα και αν πέσετε θύμα ενός τέτοιου απατεώνα καλό θα ήταν αφενός να μην προχωρείτε σε ότι σας ζητούν πριν επικοινωνήσετε με το δικό σας άνθρωπο και αφετέρου να το καταγγείλετε στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Δείτε τα σχετικά μηνύματα που έστελναν οι επιτήδειοι

 

 

 

 

της Χριστίνας Ανδρέου

 

Βρείτε μας