Η Ρένα και ο αγιασμός, ο Παπα…Κουτσόχερος και ο Αγοραστός που «άναψε φωτιές» και στο δήμο Λαρισαίων

Δυστυχώς η Νέα Σμύρνη βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων την ώρα που η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, με τα κρούσματα μετά την ιχνηλάτηση να συνεχίζουν να προβληματίζουν τους συμπολίτες μας. Πολλά τα παραλειπόμενα που καταγράψαμε και που έπιασαν οι κεραίες μας σε τοπικό επίπεδο αλλά και πολλά από αυτά να επηρεάζονται και από όσα συμβαίνουν σε εθνικό επίπεδο.

Κώστας Αγοραστός είχε την τιμητική του την ημέρα του Αγίου Κωνσταντίνου και άρχισε να δέχεται ευχές από το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου που εκκλησιάστηκε μαζί με πλήθος κόσμου. Στους επισήμους στον ιερό ναό βρέθηκε και ο επίσης εορτάζοντας Ντίνος Διαμάντος που και αυτός δέχθηκε πολλές ευχές από τους παρευρισκόμενους. Ο Περιφερειάρχης συνέχισε να δέχεται ευχές στο γραφείο όπου εκτός από τους συνεργάτες του, πέρασαν και πολλοί Λαρισαίοι. Και το απόγευμα έσκασε την είδηση στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου. «Θα είμαι και πάλι υποψήφιος» είπε κόβοντας την όρεξη (κυρίως) σε Τρικαλινούς που το έχουν αρχίσει να το δουλεύουν στο μυαλό τους… Γκολ από τα αποδυτήρια για τον Κώστα Αγοραστό αν και για όσους είναι μυημένοι στα της Περιφέρειας, μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Έτσι όπως το πάει ο Περιφερειάρχης είναι ικανός να παίζει και πάλι χωρίς αντίπαλο!

*Μια ανακοίνωση που ξεκαθάρισε λίγο και το τοπίο σε ότι αφορά τον Δήμο Λαρισαίων. «Αφού ο Αγοραστός άνοιξε τόσο νωρίς τα χαρτιά του και δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει γραφείο και να πάει στην Ίωνος Δραγούμη, να περιμένεις πολλοί να αρχίσουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους για τον Δήμο» έλεγε γνωστό γαλάζιο στέλεχος σε φίλο του στην καθημερινή βόλτα τους στο ποτάμι. Οι κεραίες μου ακριβώς δίπλα έπιασαν τη συζήτηση αλλά και πολλά άλλα που ειπώθηκαν και που δεσμεύομαι να τα αποκαλύψω στην ώρα τους.

*Αμέσως να και το δελτίο τύπου της Ρένας Καραλαριώτου με θέμα τον ρόλο του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη στη διαχείριση της κρίσης στη Νέα Σμύρνη, με αποσπάσματα από την τοποθέτηση της στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Μια ανακοίνωση αιχμηρή που θύμισε την Ρένα προεκλογικά να ανεβάζει τόνους κατά του Δημάρχου σε κάθε ευκαιρία. Από τη μια σε πρώτο πληθυντικό να τονίζει την υπεύθυνη στάση της δικής της Δημοτικής ομάδας, από την άλλη να φορτώνει όλη την ευθύνη στον Δήμαρχο για την διαχείριση χρεώνοντας του τόσο τον συντονισμό όσο και τη στάση που κράτησε ακόμα και στο θέμα των λαϊκών αγορών αλλά και στον τρόπο που λειτούργησε η Δημοτική Αρχή. Μια ανακοίνωση που ικανοποίησε όλη την ομάδα της Καραλαριώτου, τόσο εντός όσο και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

*Να πούμε στη Ρένα και τα περαστικά μας για την μικρή περιπέτεια που είχε στο μάτι της, κάτι που αποκάλυψε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για μια μικρή επέμβαση ρουτίνας που είχε. Δέχτηκε και τα περαστικά του Απόστολου Καλογιάννη ο οποίος χαμογελαστός της είπε να μην ανησυχεί, δεν φαίνεται τίποτα. Όμορφες στιγμές με χαμόγελα για την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων που κάτι δεν της πάει καλά φέτος. Πρώτα ο αστράγαλος, μετά το μάτι, ας κάνει κανέναν αγιασμό για καλό και για κακό… Το σύμπαν στέλνει μηνύματα!

*Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο πάντως είχαμε δύο γεγονότα που κυριάρχησαν και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Την αναβολή της ψηφοφορίας για το δάνειο ύψους 4 εκατομμυρίων που θέλει να πάρει ο Δήμος Λαρισαίων και το ψήφισμα για την γενοκτονία των Ποντίων. Με έντονο παρασκήνιο και τα δύο θέματα και με πολλά ενδιαφέροντα που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν. Το θέμα του δανείου πήρε αναβολή για την Πέμπτη 28 Μαΐου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που και αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά το αίτημα του Νίκου Γαμβρούλα να μην συζητηθεί για να μπορέσει να ενημερωθεί για την αναγκαιότητα ή όχι της λήψης του δανείου. Την ίδια ώρα πάντως έκπληξη προκάλεσε η στάση του Παναγιώτη Νταή που φαίνεται να κινείται σε δικούς του ρυθμούς εδώ και καιρό, κάτι που δείχνει ότι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα στην Συμπαράταξη. «Μια φλόγα που σιγοκαίει» λέει το τραγούδι και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν αυτή η φλόγα θα γίνει πυρκαγιά. Αυτά βλέπει ο Δήμαρχος και χάνει την ηρεμία του. Και όσο κι αν η εξουσία λειτουργεί πολλές φορές συγκολλητικά, σε μια τέτοια παράταξη με πολλές διαφορετικές φωνές και αφετηρίες δεν είναι δύσκολο να αρχίσουν τα μαχαιρώματα… Ειδικά ενόψει αλλαγών σε θέσεις Αντιδημάρχων που από ότι ξέρω ο Απόστολος Καλογιάννης προσανατολίζεται να κάνει το επόμενο διάστημα. Όχι σε όλους τους Αντιδημάρχους αλλά εκεί που χρειάζεται.

*Στο ψήφισμα για την γενοκτονία των Ποντίων είχαμε άλλο ένα επεισόδιο στην «ερωτική σχέση» που έχει αναπτυχθεί μέσα στο Συμβούλιο στα δυο άκρα. Ντίνος Βαϊούλης και Πέτρος Κρίκκης αντάλλαξαν και πάλι καρτ ποστάλ και λουλούδια με τις μπηχτές να δίνουν και να παίρνουν. Μαθήματα Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, αναφορές στον Κεμάλ και στην Σοβιετική Ένωση και στο τέλος πέρασε το ψήφισμα που πρότεινε η παράταξη Λαρισαίων Κοινόν με μεγάλη πλειοψηφία. Το θέμα είναι μαθαίνω ότι και άλλη παράταξη είχε αποφασίσει να καταθέσει ψήφισμα αλλά ποτέ δεν έφτασε κάτι στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα καλύφθηκε από το ψήφισμα Βαϊούλη ή μήπως κάποιος ή κάποιοι δεν έκαναν το homework που τους ανατέθηκε;

*Ο Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Παπαπαρίσης επιλέχθηκε από τον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Νότη Μηταράκη να τοποθετηθεί στη θέση του Διοικητή της Δομής Μεταναστών στο Κουτσόχερο. Μια θέση ευθύνης, που ναι μεν έχει κύρος αλλά αποτελεί και καυτή πατάτα για τον απόστρατο που αν μην τι άλλο έχει εμπειρία από διοίκηση στο Στρατό Ξηράς. Οι απαιτήσεις μεγάλες και σίγουρα το ωράριο απαιτητικό. Μια απόφαση που προκάλεσε έκπληξη μεταξύ των μελών της Δημοτικής ομάδας της Ρένας. Μια ομάδα πάντως που έχει και άλλα μέλη που έχουν θέσει υποψηφιότητα (εδώ είναι η είδηση) για θέσεις Διοικητών, εντός αλλά και εκτός νομού από όσα έχω μάθει και που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Δεσμεύομαι μάλιστα ότι μόλις γίνουν οι επιλογές θα σας αποκαλύψω τις υποψηφιότητες που, το ξαναγράφω, τις έχω διπλοτσεκάρει. Πάντως με την απασχόληση του Απόστολου Παπαπαρίση με τις μεταναστευτικές ροές ανοίγει ο χώρος για μεγαλύτερη δράση στον πάντα φιλόδοξο Κώστα Αργυρόπουλο στο δεξιό κομμάτι της παράταξης της Ρένας. Αλλά όσο υπάρχει ο Δημήτρης Παπαποστόλου κανένας δεν θα προλαβαίνει να βγαίνει μπροστά. Τα έχει πάρει τα κανάλια παραμάζωμα και από όσο ξέρω δεν είναι και κανένας δύσκολος να κάνει δηλώσεις. Βέβαια δεν χάνει την ευκαιρία να κρατήσει και το πανό στις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας δείχνοντας το αγωνιστικό και συνδικαλιστικό του πνεύμα.

*Μεθοδικά μαθαίνω κινείται γνωστός Λαρισαίος που δεν βρίσκεται αυτό το διάστημα στην πόλη μας με στόχο να είναι στο επόμενο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρεί μάλιστα ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις με μια πιθανή υποψηφιότητα του να ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα στη Λάρισα, πάντα βέβαια με την προϋπόθεση να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές ο Κυριάκος, να περάσει το δεκαοχτάμηνο για να «καεί» το σενάριο της λίστας. Μάλιστα έκανε τις πρώτες του επαφές λίγο πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Θεσσαλική πρωτεύουσα και βρήκε πολύ θετική ανταπόκριση. Θα σας έχω νεώτερα μέσα στο καλοκαίρι.

*Στην Ελασσόνα, τον τόπο καταγωγής της Στέλλας Μπίζιου μαθαίνω ότι τα όργανα έχουν αρχίσει να παίζουν. Και δεν μιλάω για τα καλοκαιρινά πανηγύρια αλλά για το ποιος θα βγει μπροστά και απέναντι στον Δήμαρχο Νίκο Γάτσα στις επόμενες εκλογές. Ο Νίκος Ευαγγέλου σίγουρα θέλει. Όμως δεν είναι ο μόνος. Τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενοι υπάρχουν που είναι ευρύτερα γνωστοί στην Περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Τώρα έχουν σχέση, είχαν σχέση δεν σας το λέω, σας αφήνω να το βρείτε! Είναι εύκολο και δεν θα δυσκολευτείτε. Το θέμα είναι η Στέλλα τι σκέφτεται; Γιατί σίγουρα κάτι έχει πάρει το αυτί της βουλευτίνας…

*Να του τη βγει έτσι ο Δήμαρχος Μανώλης στον παλαίμαχο Δήμαρχο Γκουντάρα με συνολικό σκορ 3-0 στις γαλάζιες σημαίες για τις καλύτερες θάλασσες, δεν το περίμενε κανένας. Τα Μεσάγγαλα έσκισαν και φέτος, πήραν όλη τη δόξα, μπήκαν στον χάρτη με τις καλύτερες θάλασσες παγκοσμίως και έκαναν και τον πάντα ενδιαφερόμενο για το δήμο Αγιάς Δημήτρη Ευθυμίου, να πετάει βέλη κατά της Δημοτικής Αρχής. Και έχει απόλυτο δίκιο! Να έχεις τέτοιες θάλασσες και να μην παίρνεις μια σημαία ρε Δήμαρχε, είναι ήττα πώς να το κάνουμε… By the way κιχ δεν έβγαλε πάλι ο Αγγελάκας!

*Tα… καλύτερα έγραψαν τα «παλιόπαιδα» στο twitter για την εμφάνιση Κέλλα στην Ελεωνόρα Μελέτη! Αχ, πέφτουν βαριά τα φώτα της δημοσιότητας για τα παιδιά από την επαρχία…

*Ήρθε η ώρα για φρέντο με την παρέα! Το πρωί της Δευτέρας ανοίγουν οι καφετέριες και γενικότερα ο χώρος της εστίασης. Από την περασμένη Παρασκευή οι προετοιμασίες ήταν ασταμάτητες και με χαμόγελα οι υπεύθυνοι έκαναν σχέδια για το πώς θα ανοίξουν. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά, πρέπει όλοι να δείξουμε την απαραίτητη ωριμότητα και να ολοκληρωθεί και αυτή η φάση της επιστροφής στην κανονικότητα ομαλά.

Ο Παρα-πολιτικός

Δείτε επίσης

Βρείτε μας