Δημοτικά: 20/5 η απόφαση -Γιατί είναι δύσκολο να ανοίξουν

Στις 20 Μαΐου θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα ή μη των δημοτικών σχολείων. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τις συνέπειες της πανδημίας στην Οικονομίας. «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι τα δημοτικά πρέπει να ανοίξουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αφενός δεν μπορείς να επιβάλεις εύκολα κανόνες στα μικρά παιδιά και αφετέρου ότι δεν μπορεί εύκολα να πας σε σπάσιμο σε περισσότερες τάξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πρότεινε ακόμη πιο γρήγορο άνοιγμα των σχολείων και η κυβέρνηση έβαλε φρένο, ενώ τόνισε ότι οι περισσότερες χώρες πλην Ιταλίας ανοίγουν τα σχολεία, προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: Στην αρχή οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι τα σχολεία είναι υγειονομικές βόμβες, ενώ σήμερα οι σοβαροί επιστήμονες λένε ότι τα παιδιά κολλάνε πιο δύσκολο και μεταδίδουν πιο δύσκολα. Παράλληλα, όπως είπε, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την λειτουργία τους.

Κατηγόρησε, δε, ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με δημοσιεύματα επιχειρούν να δημιουργήσουν ανασφάλεια στους γονείς: «Είναι διαφορετικό να υπάρχει επιστημονική διαφωνία και άλλο κάποια ΜΜΕ που είναι κοντά στην αξιωματική αντιπολίτευση να δημιουργούν συνειδητά ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: aftodioikisi

Δείτε επίσης

Βρείτε μας