Αύριο το σχέδιο επαναλειτουργίας των σχολείων – Θα ανοίξουν σταδιακά

Σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με όρους και προϋποθέσεις – Φαίνεται ότι «κλείδωσαν οι ημερομηνίες»

Κοινή συνέντευξη τύπου αύριο Κεραμέως – Τσιόδρα – Χαρδαλιά 

Αύριο, Τετάρτη 29 Απριλίου στις 18:00 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στο υπουργείο Υγείας, με αντικείμενο τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών.

Ο γρίφος των σχολείωνΥπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα καταστήματα, τον τουρισμό και τα σχολεία. Παρά το γεγονός ότι οι λοιμωξιολόγοι έχουν εκφράσει έντονο προβληματισμό για την επαναλειτουργία των σχολείων, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει το σταδιακό άνοιγμά τους τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Προτεραιότητα είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι φαίνεται ότι θα επιστρέψουν πρώτοι στις τάξεις στις 11 Μαΐου. Οι υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου προβλέπεται να ανοίξουν αργότερα, μία ή δύο εβδομάδες μετά ανάλογα και τα νέα δεδομένα εξάπλωσης του ιού και θα ακολουθήσει η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Προγραμματισμός

Δευτέρα 11 Μαΐου: Έναρξη μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου
Δευτέρα 25 Μαΐου: Έναρξη μαθημάτων γυμνασίου / λυκείου
Δευτέρα 1 Ιουνίου: Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Σε κάθε περίπτωση, προκρίνεται η παράταση του σχολικού έτους για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών εάν δεν υπάρξει νέος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: alfavita.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας