Λάρισα: «Φεύγει» ο χειμώνας του Απρίλη κι έρχεται αύξηση της θερμοκρασίας

Αποχωρεί το χειμωνιάτικο τοπίο κι οι επόμενες μέρες του Απρίλη έρχονται με αύξηση της θερμοκρασίας. Στη Λάρισα λαμπερός αναμένεται να είναι ο ήλιος τις επόμενες ημέρες με την θερμοκρασία να φτάνει κι έως τους 20°C. Αναλυτικά:

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Προβλέπονται αρχικά νεφώσεις σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στη ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τη Χαλκιδική και λίγες καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου αλλά σταδιακά πριν από το μεσημέρι τα φαινόμενα από τα βόρεια προς τα νότια θα αρχίσουν να εξασθενούν και να σταματούν ενώ θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει απλά τοπική συννεφιά που αργότερα θα διαλυθεί και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές σε Κισσάβο, Οθρυ, Μαυροβούνι και Πήλιο καθώς και στις Σποράδες αλλά γρήγορα ο καιρός προς το μεσημέρι θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί και η ηλιοφάνεια εκτός από τις Σποράδες όπου τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το απόγευμα. Χιόνια σε Πήλιο και Οθρυ πρόσκαιρα στα 500-700m αλλά θα σταματήσουν το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα και 4 με 6 στα πεδινά αλλά από το απόγευμα και μετά θα εξασθενήσουν αρκετά στις πεδινές περιοχές.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 5/14°C
Τρίκαλα 5/13°C
Καρδίτσα 4/13°C
Βόλος 8/12°C
Καλαμπάκα 3/13°C
Ελασσόνα 3/12°C
Αγιά 6/12°C
Φάρσαλα 5/13°C
Σποράδες 9/12°C

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Προβλέπεται καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα θαλάσσια και τα ορεινά τμήματα. Στην αρχή της ημέρας μόνο στη βόρεια Κρήτη υπάρχει πιθανότητα να σημειώνονται σποραδικές βροχές που αργότερα όμως θα σταματήσουν.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολική 6 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά τμήματα αλλά από τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί εξασθένηση και στα πεδινά αλλά και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 1/18°C
Τρίκαλα 2/18°C
Καρδίτσα 1/18°C
Βόλος 4/16°C
Καλαμπάκα 2/17°C
Ελασσόνα 0/15°C
Αγιά 1/15°C
Φάρσαλα 0/17°C
Σποράδες 7/14°C

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές το μεσημέρι.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες αρχικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ με εξασθένηση και στις πεδινές περιοχές από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 3/20°C
Τρίκαλα 4/20°C
Καρδίτσα 3/20°C
Βόλος 7/17°C
Καλαμπάκα 4/19°C
Ελασσόνα 2/17°C
Αγιά 4/17°C
Φάρσαλα 2/18°C
Σποράδες 9/15°C

Μελέτη στοιχείων-προγνωστικών προϊόντων-δεικτών παγκόσμιας κυκλοφορίας: Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης

e-meteolarissa.blogspot.com e-mail: meteovas79@yahoo.gr fb: Vassilis Panakoglou fb page: Kάνετε like

Δείτε επίσης

Βρείτε μας