Νηστίσιμο κέικ μπανάνα-σοκολάτα

Ο Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει ένα ανεπανάληπτο κέικ με σοκολάτα και μπανάνα που θα… κάψει καρδιές!

Yλικά
4 μπανάνες ώριμες
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
150γρ. μέλι
300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
100γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα. Ρίχνετε τις 3 μπανάνες, το ελαιόλαδο και το μέλι σε ένα μούλτι και πολτοποιείτε πολύ καλά.

Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζετε (προαιρετικά) το αλεύρι, στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το αλάτι και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύετε καλά.

Ενσωματώνετε σιγά σιγά τα υγρά στα στερεά και με μια μαρίζ. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε.

Αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (αντί για βούτυρο βάζετε ελαιόλαδο) και μεταφέρετε το μίγμα. Αφήνετε να «κάτσει» για 10 λεπτά. Κόβετε την τέταρτη μπανάνα κατά μήκος στη μέση και ακουμπάτε ελαφρά το κάθε κομμάτι, με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω.

Ψήνετε στο φούρνο για 55 λεπτά ή μέχρι αν τρυπήσετε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ, να μην υπάρχει ζύμη στο μαχαίρι.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας