Κεραμέως: «Στεκόμαστε δίπλα στους ακρίτες»

Την στήριξή της σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και πολίτες του Έβρου εξέφρασε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, που περιόδευσε χθες σε ακριτικές περιοχές.

«Εκφράζουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας, που υφίστανται μία -αιφνίδια και μαζική- πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα βορειοανατολικά σύνορα της Ελλάδας. Στεκόμαστε δίπλα στους ακρίτες μας, στηρίζουμε την εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της χώρας μας» δήλωσε η υπουργός.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η κυβέρνηση, με σύμμαχό της την Ευρώπη, «αφουγκράζεται τις ανησυχίες των πολιτών και προασπίζεται την ασφάλεια, τις περιουσίες, την κοινωνική γαλήνη και την ειρηνική συνύπαρξη με όλες της τις δυνάμεις».

Όπως τόνισε «η Παιδεία μας αποτελεί αντιστάθμισμα στην επιθετικότητά τους, ο πολιτισμός μας απάντηση στην εργαλειοποίηση ανθρώπων».

Η υπουργός, ξεκίνησε την επίσκεψή της από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Αλεξανδρούπολη, όπου στεγάζονται Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γυμνασιακού επιπέδου και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, συνέχισε στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Σουφλίου, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και στο 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας. Κατόπιν, μετέβη στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Ριζίων και ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στα σχολεία με το 2ο Νηπιαγωγείο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου.

Η κ. Κεραμέως είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης και να συναντηθεί με τον Πρύτανη, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού του Ιδρύματος αλλά και με φοιτητές. Καθ΄όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Υπουργός συνοδευόταν από τους βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιο Δημοσχάκη και Χρήστο Δερμεντζόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστα Βενετίδη, καθώς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η υπουργός παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, στο Διδυμότειχο. Στο Σουφλί την Υπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Καλακίκος και στο Διδυμότειχο ο Δήμαρχος κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως συνομίλησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Διδυμοτείχου κ. Χαμζά Οσμάν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας