Καλογιάννης: «Ο ΔΟΜ παρακάμπτει το Δήμο για υψηλά ενοίκια στους μετανάστες»

Σοβαρές καταγγελίες εκτοξεύθηκαν εις βάρος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, εκεί όπου ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης ενημέρωση σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ο ίδιος αποκάλυψε στο σώμα πως οι εκπρόσωποι του ΔΟΜ πλειοδοτούν για την ενοικίαση διαμερισμάτων σε πρόσφυγες στη Λάρισα σε υψηλή τιμή παρακάμπτοντας την εμπλοκή του Δήμου Λαρισαίων, ξεκαθαρίζοντας πως «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα μας βρει απέναντι!».

Παράλληλα, εξήγησε υπήρξε άψογη συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστία και στη πρόγραμμα «Εστία 1», αλλά και σε άλλα ζητήματα. Από τη στιγμή όμως που ανέλαβε 0 ΔΟΜ όλα άλλαξαν καθώς προτιμά την εμπλοκή των ΜΚΟ στη διαδικασία.

Στη συνέχεια ο Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε και στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που έγινε με την παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, που ζήτησε από την τοπική αυτοδιοίκηση να εμπλακεί πιο ενεργά για τον αποσυμφορισμό των νησιών, λέγοντας τους πως, «είστε 31 εδώ μέσα αν πάρετε από 1000 μετανάστες για να λυθεί το πρόβλημα».

Συμπληρώνοντας πως ζητήθηκε να βάλουν εκ νέου «πλάτη», με τον Απόστολο Καλογιάννη να ενημερώνει πως η Λάρισα έχει πραγματοποιήσει το χρέος που αναλογεί ως Δήμος.

Προβλήματα στο Κουτσόχερο

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, αναφέρθηκε ακόμα μια φορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καταυλισμός του Κουτσόχερου, αποκαλύπτοντας ότι στη δομή υπάρχουν περίπου 150 άτομα που έχουν πάρει άσυλο και παραμένουν εκεί, με την εξήγηση που του δόθηκε από τον κ. Μηταράκη να είναι πως το θέμα θα λυθεί έως και τις 30 Απριλίου.

Ενώ, ένα δεύτερο πρόβλημα είναι πως στη δομή υπάρχουν περίπου 200 πρόσφυγες οι οποίοι δεν είναι καταγεγραμμένοι και δεν διαθέτουν τροφοκάρτες ώστε να σιτιστούν, συμπληρώνοντας όμως πως ο Δήμος δεν θα αφήσει κανέναν άνθρωπο νηστικό.

Από την πλευρά τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν πως η πόλη έχει κάνει το χρέος της για το μεταναστευτικό και δεν γίνεται να πάρει κι άλλο βάρος, συμφωνώντας πως πρέπει όλοι μαζί να είναι ενωμένοι.

Χρίστος Τζίκας

Δείτε επίσης

Βρείτε μας