Γιαννακόπουλος για κορωνοϊό: «Φτάνουμε γρήγορα στη φάση των πολλών κρουσμάτων που θα είναι πιο βαριά»

Το ζήτημα με τον κορωνοϊό ήταν βασικό στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, όπου και παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος αναφέροντας τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αλλά και την εξέλιξη των πραγμάτων.

Ο ίδιος εξήγησε τις φάσεις του ιού εξηγώντας, «σύμφωνα με το σχεδιασμό η αντιμετώπιση χωρίστηκε σε τρεις φάσεις. στην πρώτη που δεν είχαμε υπόνοιες, στην δεύτερη που ήρθε ο ιός και είχαμε κρούσματα και στην τρίτη αυτή των πολλών κρουσμάτων που είναι και πιο βαριά. Και θα περάσουμε γρήγορα θεωρώ στη τρίτη φάση και πρέπει να πάρουμε τα προληπτικά μέτρα που είναι απαραίτητα».

Παράλληλα εξήγησε, «έπρεπε να αναβληθούν οι εκδηλώσεις τώρα και καλά αποφασίσθηκε κάτι τέτοιο. Μάλιστα ο Πανελλήνιο Ιατρικός Σύλλογος όπως και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, τονίσαμε στον υπουργό πως πρέπει να κλείσουν τα σχολεία για 14-15 μέρες, αλλά η πρόταση μας δεν εισακούστηκε».

Τέλος, εξήγησε πως θα πρέπει να κλείσουν και τα ΚΑΠΗ για να προστατευθούν και οι ευπαθείς ομάδες, προσθέτοντας πως αν φτάσουμε στο επίπεδο πανδημίας θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας