Πορεία διαμαρτυρίας στα Ιωάννινα την ώρα της εκδήλωσης του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω»

Εκδήλωση παραγματοποίησε στα Ιωάννινα το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω», προκαλώντας αντιδράσεις και διαμαρτυρίες συλλογικότητων, έξω από την Ακαδημία όπου πραγματοποιείτο η εκδήλωση.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, συγκεντρώθηκαν δεκάδες νέοι και νέες έξω από την Ακαδημία φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ισχυρή ήταν και η παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο, κρατώντας τους διαδηλωτές μακριά από την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος.

akadimia_afiste2

 

Στη συνέχεια τα μέλη των συλλογικοτήτων απομακρύνθηκαν κάνοντας πορεία προς το κέντρο της πόλης με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να ακολουθούν.

Την εκδήλωση ενάντια στις αμβλώσεις διοργάνωσαν η Ιερά Μονή Δουραχάνης, ο Σύλλογος Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Τρίτεκνων, η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, ο «Απόστολος Παύλος» και η Ενωμένη Ρωμιοσύνη.

akadimia_afiste3

Στο κίνημα, που τάσσεται ανοιχτά κατά της άμβλωσης υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δικαίωμα των γυναικών αλλά των εμβρύων, συμμετέχουν διάφορες χριστιανικές και θεολογικές, σύμφωνα με το site του, μεταξύ των οποίων η Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.), Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.) και η Εστία Πατερικών Μελετών.

Σημειώνεται ότι το κίνημα έγινε ευρέως γνωστό μετά την αφισοκόλληση στο μετρό της Αθήνας ενώ οι εκδηλώσεις του έχουν φανατικούς οπαδούς και φανατικούς πολέμιους.

akadimia_afiste4

Πηγή: epiruspost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας