Ξεκίνησε το 1ο πανελλήνιο συνέδριο για το βαμβάκι στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα», στο πλαίσιο της αναβάθμισης της βαμβακοκαλλιέργειας, διοργανώνουν σήμερα το 1ο πανελλήνιο συνέδριο για το βαμβάκι στο ξενοδοχείο «Divani» στη Λάρισα με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και του υφυπουργού Κώστα Σκρέκα.

Οι ενότητες και ομιλίες του συνεδρίου προσανατολίζονται στους άξονες: Εθνική στρατηγική για το βαμβάκι, ποιότητα του προϊόντος, Γεωργία ακριβείας, οι εχθροί και οι ασθένειες του βαμβακιού και τέλος η αύξηση της παραγωγής μέσω λίπανσης και άρδευσης.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς, στελέχη του ΕΛΓΟ, εκπρόσωποι φορέων και αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς επίσης παραγωγοί και εκκοκκιστές θα συζητήσουν και θα προσεγγίσουν καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια, με κύριο σκοπό τη χάραξη στρατηγικών επιλογών για το προϊόν και την πρόσδοση προστιθέμενης αξίας σε αυτό. Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε φωτογραφίες

Φωτό: Ανδρέας Τσιβούλης

 

Βρείτε μας